Gaziantep Amatem Hasta Kabulüne Başladı

Gaziantepli işadamı Ahmet Şireci tarafından yaptırılan Ahmet Şireci Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) hasta kabulüne başladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil ilçesi Yukarı Beylerbeyi Köyü'nde 17 dönüm arazide yapılan merkez 19 yatakla hizmet vermeye başladı.

25 Aralık Devlet Hastanesinde faaliyet gösteren merkezde psikiyatri uzmanı, psikolog, sosyal çalışmacı ve sağlık personeli görev alıyor.
Hayırsever işadamı tarafından kente kazandırılan AMATEM bünyesinde, madde bağımlılarının tedavisi için gerekli her türlü tıbbi donanım ile sosyal, sanatsal ve sportif etkinlikleri gerçekleştirecek altyapı bulunuyor. Merkezde, ayrıca arındırma odası, laboratuvar ve röntgen birimleri de hizmet veriyor.
- Düzenlemeler engellilere göre yapıldı
Merkezin Türkiye'nin en modern AMATEM'leri arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ahmet Şireci AMATEM'de madde bağımlılığı tedavisi almak isteyen engelliler de unutulmadı. Engelli hasta odaları, engelli polikliniği ve tuvalet başta olmak üzere düzenlemeler engellilerin de yararlanacağı şekilde yapıldı. Merkeze başvuran engelliler hiçbir engelle karşılaşmadan tedavi alabilecek. Çağımızın en önemli sorunları arasında yer alan madde bağımlılığı ile mücadelede büyük bir boşluğu doldurması beklenen merkez bölge illerinden gelecek hastalara da hizmet verecek."
Kaynak: AA