Dünya Otizm Farkındalık Ayı

AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri, "Dünya Otizm Farkındalık Ayı" nedeniyle Fahriye-Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Dünya Otizm Farkındalık Ayı

Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında Nisan ayı “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” olarak ilan edilmiş, bu ayda yapılan etkinlikler ile otizm hakkında bilgilendirici mesajlar veriliyor. Bu anlamda AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Elif Coşkun Bilgin, İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Hikmet Yücebaş, İl Yaşlılar Koordinasyon Merkez Başkanı Mehmet Yılmaz, Atakum ilçesinde bulunan Fahriye-Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirerek, müdür Namık Alkan'dan yapılan çalışmalar ve eğitim gören çocuklar hakkında bilgi aldı.

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı’nın 81 ilde eşzamanlı gerçekleştirdiği Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Fahriye-Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni ziyaret ettiklerini ifade eden AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Elif Coşkun Bilgin, "AK Parti, engellilerle ilgili çalışmalarını sadece 1 ay değil, yılın 12 ayında sürdüren bir partidir. Her kesimin yanında olan AK Parti, engellilerin de her zaman yanındadır. Bu kapsamda çalışmalarımız değişik engelli gruplarında da sürüyor. Bu ay ‘Dünya Otizm Farkındalık Ayı’ olması nedeni ile otizmli çocuklarımızı ziyaret ettik. Onların öğretmenleri ile konuşup varsa bir talepleri bunları not aldık. Aldığımız bu notları genel merkezimize bir rapor halinde sunuyoruz. Genel olarak yapılması gereken ne ise bunu ilgili bakanlıklara iletip çözümünün sağlanması için takipçisi oluyoruz. Yapılan bu etkinlikler ile otizm konusunda kamuoyunda bilinçlenmenin artığını da görmekteyiz” dedi.

Kaynak: İHA