Seçim Sonuçlarına İtiraz Nikahları Durdurdu

Denizli'de yerel seçim sonuçlarına itirazlar nedeniyle, belediyelerde resmi işlemler güçlükle yapıyor, nikah kıydırmak isteyenlerden ilerleyen tarihlerde gelmeleri istenirken, evine su bağlatamayanlar da taşınamıyor.

Yerel seçimlerin ardından büyükşehir kapsamına giren Denizli'de, daire başkanlıkları kurulmaya başlandı. Fakat seçim sonuçlarına yapılan itirazlar nedeniyle seçilen başkanlar mazbatalarını alamadığı için resmi işlemler rahatlıkla yapılamıyor.
Kurulacak daire başkanlıklarıyla ilgili çalışmaların devam ettiği Denizli'de, su abonesi, tahakkuk, yapı ruhsatı izinleri gibi işlemlerde aksama yaşanıyor. İlçe belediyelerinin yapacağı nikah işlemleri, başkanların mazbata alıp göreve başlayamaması dolayısıyla erteleniyor. Nikah dairelerinin kapısında ayın 10'una kadar hizmet verilemeyeceği duyurulurken, ilçe belediyelerine atanan personel yetkisizlik nedeniyle çalışamıyor.
Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, nikah işlemlerini yapacak memurların ilçe belediyelerine atandığını belirterek, gecikmeyi göz önüne alarak ayın 15'ine kadar gün verilemediğini, gelenlerin geri çevrildiğini kaydetti.

Otaklı, belediyelerin ilk meclis toplantısında acil işlemler için karar alacağını vurguladı.
Vatandaşların ise geciken hizmetler dolayısıyla bu duruma sosyal medya üzerinden tepki göstermeye başladığı görüldü.

Denizli'nin büyükşehir olmasıyla birlikte 68 belde belediyesi ve 362 köy, mahalleye dönüştürüldü. Kapanan belde belediyelerinin devir işlemleri bir taraftan devam ediyor.
CHP Merkezefendi ve Pamukkale ilçe başkanlıkları, oyların yeniden sayılması için önce ilçe seçim kuruluna başvurmuş, itirazlarının kabul edilmemesi üzerine, Merkezefendi ilçe başkanlığı önce il seçim kuruluna, oradan da olumsuz yanıt almaları üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na dilekçe ile başvurmuştu.

Kaynak: AA