Omü’de Gündüz Konserleri Başladı

19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan orkestra grubu, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda, “Müzik Yolları” başlıklı bir konser verdi.

Omü’de Gündüz Konserleri Başladı

Piyanoda Doç. Dr. Olga Hasanoğlu, flütte Doç. Dr. Seyhan Bulut, kemanda Yrd. Doc. Dr. Sonat Coşkuner ve öğrenciler, neyde Ufuk Kantarcı, davulda Yusuf Kökden, bendirde Tuğsan Çağatay Cam ve solist Aysegül Bak’tan oluşan grup, klasik müziğin sevilen eserlerinden örnekler sundular. Solist Ayşegül Bak da iki türkü seslendirdi.

19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Dr. Olga Hasanoğlu konserle ilgili yaptığı açıklamada, “Amacımız ülkemizdeki sanatsal performans seviyesini yükseltmek, herkesi sanatsal yaratıcılığın içine katarak müziği sevdirmek ve gündüz konserlerini gelenekselleştirmektir” dedi.

Konserin sonunda dinleyicilerle bir anket gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Olga Hasanoğlu anketin amacının da dinleyicilerin seslendirilen müziği nasıl algıladıklarını ve dinleyicilerde oluşan duygu ve düşünceyi ölçmek olduğunu söyledi.

Gündüz konserleri ileri ki zamanlarda OMÜ’nün çeşitli kampüslerinde düzenlenmeye devam edecek.
Kaynak: İHA