'Kutlu Doğum Haftası'

Diyarbakır Müftülüğü, bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlanacak Kutlu Doğum Haftasının temasının "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" olduğunu bildirdi.

İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, nisan ayının her yönüyle bereketli olduğu, nisan ayının yağmuru, yağmurun rahmeti, rahmetin ise Hz. Muhammed'i hatırlattığı bildirildi.

Hz. Muhammed'in miladi takvim itibarıyla 20 Nisan'da dünyaya geldiği, bu nedenle 14-20 Nisan arasındaki günlerin "Kutlu Doğum Haftası" olarak kutlandığı belirtilen açıklamada, Hz. Muhammed'in doğduğu gün yaklaştıkça toplumun kalbinden yansıyan tarifsiz bir heyecan hissedildiği kaydedildi.
Kutlu Doğum Haftasında, gönüllerde aşkı Muhammed, gözlerde umut, sözlerde ise sevginin belirdiği aktarılan açıklamada, şunlar yer aldı:
"Rasulullah'ın mübarek isminin zikredildiği her ortamda hayır vardır. Dolayısıyla bugünlerde mevlitlerin, ilahilerin ve kasidelerin okunması suretiyle Hz. Peygamberimize duyulan sevginin cümle aleme ilan edilmesi takdire şayandır. Bununla Rasulullah anılırken aynı zamanda anlaşılmasının gerekliliğini de göz önünde bulundurmak, Kutlu Doğum Haftasına ayrı bir anlam kazandırmaktadır. Bu itibarla her sene farklı bir tema seçilerek, kaybolan dini ve insani değerlerin yeniden ihyası için bir çaba içine girilmektedir. 2014 Kutlu Doğum Haftasının teması, 'Peygamberimiz, Din ve Samimiyet' şeklindedir. Dinin özünü ve insan, Allah ile insan, insan ilişkisinin sağlam zeminini oluşturan samimiyetin bu vesileyle gündeme getirilmesi, bir taraftan derin bir yaramızı hatırlatacak, diğer taraftan da bu yaraya derman olacak merheme dikkat çekecektir."
Açıklamada, 14 Nisan'da Diyarbakır Stadında düzenlenecek olan Kutlu Doğum Haftası programına tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.
Kaynak: AA