Kırka'yı 37 Yıllık Muhtar Yönetecek

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlanan ve belediyesi kapandığı için artık mahalle statüsünde tek mahalle olarak yönetilen Kırka'da, yarım asıra yaklaşan bir süredir görev yapan Musa Kaya yeni muhtar olarak seçildi.

Kırka'yı 37 Yıllık Muhtar Yönetecek

Bor madeni, zeybeği ve Ağzıaçık böreği ile ünlü Kırka artık mahalle statüsünde Seyitgazi ilçesine bağlı olarak muhtar tarafından yönetiliyor. Yaklaşık 5 bin nüfusu olan Kırka mahallesinin muhtarlığını, son yapılan seçimde 4 rakibini geri bırakarak açık bir farkla kazanan ve vatandaşlar tarafından 'Musa Amca' olarak bilinen 74 yaşındaki Musa Kaya, 37 yıldır aynı görevi yürüttüğünü belirtti.

Kırka'nın 1972 yılında belediyelik olduğunu ve Işık, Kültür ve Emek isimleri ile 3 mahalleye bölündüğünü anlatan Kaya, "Ben çok uzun yıllar Emek mahallesinin muhtarlığını yaptım. Bu 37 yıl içinde sadece 1978-1982 yılları arasında bir dönem seçime girmediğim için muhtarlığa ara verdim, ancak daha sonra devam ettim. Kırka Belediyesi kapanıp Seyitgazi ilçesine bağlandıktan sonra yönetim değişti. Şimdi Kırka bir mahalle oldu ve 5 bin nüfusu var. 30 Mart seçimlerinde 2 bin 821 seçmen oy kullandı ve en yakın rakibimden 100 oy fazla alarak yeniden muhtar olarak seçildim. Bu kadar büyük bir mahallede görev almak çok önemli ve ben elimde gelen hizmeti yapacağım. Artık Eskişehir Byükşehir Belediyesi'nden hizmet alacağız. Bu yeni yönetim şekli ile hizmetler artar mı, azalır mı, sıkıntımızı olur mu henüz bilemiyorum. Ancak ben kendi görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Kırka halkı bana güveniyor ve seviyor. Bundan sonraki seçimlerde yeniden aday olur muyum onu da bilmiyorum

Kaynak: İHA