Hava durumu (08 Nisan 2014)

İşte Türkiye genelinde hava durumu. Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre yurdun büyük bir kısmında yağış etkili olacak.

Hava durumu (08 Nisan 2014)
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Muğla, Siirt, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Sakarya çevrelerinin sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Adana, Osmaniye, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan, Yozgat, Sivas, Kayseri, Trabzon'un doğu, K.Maraş'ın batı ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz kıyılarında sis hadisesi, Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Akdeniz'de 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: İç ve batı bölgelerde kuzey yönlerden, diğer yerlerde güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana, Osmaniye, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan, Yozgat, Sivas, Kayseri, Trabzon'un doğu, K.Maraş'ın batı ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara (ani su baskını, sel, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Karadeniz kıyılarında yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksama,vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile Muğla çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Osmaniye, K.Maraş'ın batısı, Hatay'ın kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin ile Trabzon'un doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esecek rüzgarla birlikte yer yer toz taşınımı bekleniyor.