Engellilere Yönelik Proje Desteği

Adana'da engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri ile engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanması ve bu gibi amaçlara yönelik 22 kurs proje teklifi verildiği bildirildi.


Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 9 Ocak 2014 tarih ve 28877 sayılı Resmi Gazete yayımlanan Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan işverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Yönetmelik kapsamında, engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri ile engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanması ve bu gibi amaçlara yönelik hazırlanacak projelere mali destek sağlanması imkanı getirildi.

Bu amaçla Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü proje hazırlayanlara yardımcı olmak ve kaliteli projelere destek sağlamak üzere Proje Desteği Başvuru Rehberi hazırlayarak durum kamuoyuna duyuruldu ve son başvuru tarihi 31 Mart 2014 olarak belirlendi.

Yapılan bu duyuru sonucunda Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne de 14 engelli derneği ve 1 ticaret odası olmak üzere toplam 15 kurum/kuruluştan 18 farklı meslekte toplam 22 adet kurs proje teklifi verildi.

Ayrıca bir kişi de kendi işini kurmak üzere proje teklifi verdi.

Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce öncelikli olarak bu tekliflerin ön değerlendirmesi yapılacak. Daha sonra bu teklifler Nisan ayı içerisinde toplanacak olan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kuruluna sunulacak. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu değerlendirmesi sonucu uygun görülen proje teklifleri ilgili komisyona iletilmek üzere Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne gönderilecek.

Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonca uygun bulunan projeler uygulanmak üzere ödenekleri ile birlikte Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne gönderilerek proje sahiplerince uygulanmasına başlanacak.
Kaynak: İHA