Chp, Akdeniz Belediyesi İçin Ysk’ya Başvurdu

CHP, İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanlığı seçimine yaptığı itirazın ilçe ve il seçim kurullarında reddedilmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazda bulundu.


CHP Akdeniz İlçe Başkanı Mustafa Sekendur ile Belediye Başkan adayı Necdet Tamamoğulları, Akdeniz Belediye Başkanlığını 316 oy farkla BDP’li Mehmet Fazıl Türk’ün kazanması üzerine seçim sonuçlarına ilişkin önce İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. İtirazın ilçe seçim kurullarınca reddedilmesinin ardından itirazını bu kez İl Seçim Kurulu’na taşıyan CHP’ye buradan da ret yanıtı çıktı. Bunun üzerine Sekendur ve Tamamoğulları, itirazlarını YSK’ya taşıdı.

YSK’ya yaptıkları başvuruyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Adayı Tamamoğulları, 200’ü aşkın seçim sandığındaki itirazlarını YSK’ya taşıdıklarını, başvurunun yapıldığını bildirdi. YSK’dan çıkacak sonuca tüm tarafların saygılı olmasını beklediklerini belirten Tamamoğulları, “Adalet beklentimiz sürüyor” dedi.

İlçe ve il seçim kurullarına itiraz sürecinde kentte yaşanan gerilimi hatırlatan Tamamoğulları, itirazların ve başvuruların demokratik hakkın kullanımı olarak değerlendirilmesini istedi. Sürecin başından itibaren maddi hatalar olduğunu savunduklarını dile getiren Tamamoğulları, “Tek talebimiz hata ve hile olduğunu savunduğumuz, bir kısmını tutanaklarla saptadığımız iddiaların incelenmesi, itiraz ettiğimiz sandıkların yeniden sayılmasıydı. Bunun Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilerek gerekçelerimizin incelenerek sandıkların yeniden sayılmasının sağlanacağına inancımızı koruyoruz” ifadelerini kullandı.

Sürdürdükleri mücadelenin sandığa giden seçmenin hakkını savunmak olduğunu kaydeden CHP İlçe Başkanı Sekendur da bunun bir hukuk mücadelesi olduğunu vurguladı.
Kaynak: İHA