Çevreci Projeleriyle Tanınan Yiğit Muhtar Oldu

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Tecde Mahallesi Muhtarlığı’na çevreciliği ile tanınan Ali Yiğit seçildi ve mazbatasını aldı.

Çevreci Projeleriyle Tanınan Yiğit Muhtar Oldu

Sosyal ve kültürel etkinlikleri, çevre ile ilgili projeleri ile gönüllü bir çevreci olarak tanınan, 2013 yılında atık pil toplamada Malatya'nın Türkiye ikincisi olmasında büyük katkısı olan ayrıca bir yerel gazete ve beş haber sitesinde köşe yazarlığı yapan Ali Yiğit 30 Mart 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Tecde Mahallesi’ne muhtar olarak seçildi.

Muhtarlık mazbatasını alarak göreve başlayan Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, “Muhtarlıkta yeni bir vizyon başlıyor sloganı ile çıktığımız bu yolda öncelikle bizleri yalnız bırakmayan her türlü desteği sunan mahalle sakinlerimize teşekkür eder, saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

“Muhtarlıkta yeni bir vizyon başlıyor derken önceliklerimiz arasında kültürel muhtarlık dönemini başlatmak olacaktır” diyen Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, projeleri ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Kültürel muhtarlıktan kastımız, çevre ile ilgili projeler, kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için mahallemiz okuyor kampanyaları, mahalleler arası fotoğraf yarışmaları, çevre fotoğraf sergileri, geri dönüşüm ile ilgili kampanyalar, ekmek, su, aydınlatma gibi konularda israfın önlenmesine yönelik broşürlerin dağıtılarak insanlarımızın duyarlı hale gelmesine yönelik çalışmalar olacaktır. Yaklaşık bir yıl önce fert olarak ''bayat ekmek” toplama projesi başlatmıştım. Bugün Malatya Belediyesi’nin de bu çalışmayı başlatarak daha geniş bir alana yayması beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bir mahallede başlayan örnek bir proje diğer mahallelere, mahallede başlayan projeler ilçeye, ilçede başlayan proje ise vilayete sirayet edecektir. Bu nedenle mahalle muhtarlarımız özellikle sosyal ve kültürel etkinlikler noktasında öne çıkmaları gerekir. Vatandaşımızın bize yüklemiş olduğu sorumluluk çok büyüktür. Yüklenmiş olduğumuz yükün ağırlığını bilerek çıktığımız bu yolda Allah'ın yardımı ve mahalle sakinlerimizin görüş ve önerileri doğrultusunda hep birlikte mahallemiz için çok güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum.”
Kaynak: İHA