Başkent’te Köşe Bucak Bahar ve Seçim Temizliği

Büyükşehir Belediyesi, baharla birlikte temiz, sağlıklı, hijyenik bir Başkent için aralıksız çalışıyor.

Başkent’te Köşe Bucak Bahar ve Seçim Temizliği
Büyükşehir Belediyesi bir taraftan da 30 Mart yerel seçimleri ile birlikte caddelere, elektrik direklerine, camlara ve panolara yapıştırılan, asılan milyonlarca seçim afişi ve pankartını topluyor.
Ankaralıların sağlıklı ve estetik bir kent ortamında yaşamasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, kış şartlarında kirlenen Başkent’i “bahar”a hazırlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye’de ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın gündüz ve gece gruplarından oluşan 510 kişilik temizlik ekibi, Başkent’in ortak yaşam alanlarında 24 saat kış sonrası temizlik ve bakımını yapıyor. Caddeleri ve kaldırımları yol süpürme araçları ile süpüren Kent Estetiği ekipleri, sık sık kaldırımları basınçlı su ile yıkayarak da temizliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin kent temizlik ekiplerinin yıkama çalışmalarında su tankerleri kullanılarak cadde ve bulvarlarda vatandaşların yoğun olarak kullandığı otobüs durakları çevreleri, semt pazarları, Toptancı Hal gibi yerler de kirlilikten arındırılıyor.

Ankaralıların tertemiz bir güne “merhaba” demeleri için cadde, bulvar ve kaldırımlarda çalışmalarını gece-gündüz sürdüren Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, Başkent’te temizlik faaliyetlerinin 24 saat “durmaksızın” devam ettiği bilgisini verdiler.

SEÇİM SONRASI AFİŞ TEMİZLİĞİ
30 Mart yerel seçimlerinin ardından Ankara’daki elektrik direklerine, duvarlara, ağaçlara, camlara ve panolara asılan, yapıştırılan seçim afişleri ve pankartlarını indirmek için de Büyükşehir Belediyesi yoğun bir çalışma yürüttü.

Yasa gereği seçim yasaklarının başladığı saatte afiş ve pankartları indirmeye başlayan Büyükşehir ekipleri, milyonlarca afiş ve pankartın asıldığı cadde ve bulvarlarda seçim sonrasına kalan temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkisi ve denetiminde gerçekleşen afiş ve pankart temizliğini ise Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler gerçekleştiriyor.

TONLARCA SEÇİM AFİŞİ GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
Gündüz saatlerinde trafik önlemleri alınarak gerçekleştirilen çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi’ne bağlı 50 personelden oluşan 15 ekip Ankara’nın beş giriş bulvarında da siyasi partilerin propaganda afişlerini indirdi.

Aydınlatma direklerine “impeks” adı verilen sepetlerle yükselerek tek tek siyasi partilerin bez afişlerini indiren Kent Estetiği Dairesi ekipleri bir taraftan da direklere yapıştırılan afişleri de basınçlı su ile söktü.

Sadece siyasi partilerin değil muhtar adaylarının da seçim yarışında kullandıkları afişlerle renkli bir kampanya dönemini geride bırakan Başkent’te kilometrelerce yolda yapılan çalışmalarla kent estetiği yeniden eski haline getirildi.

Yetkililer temizlik çalışmalarının devam ettiği bölgelerden toplanan afiş ve pankartların da geri dönüşüme gönderildiğini ifade ettiler

Kaynak: İHA