Başbakan Erdoğan'dan yumruklu saldırı açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yumruklu saldırıya uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayacağını söyledi. Erdoğan saldırıyı kınadıklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'dan yumruklu saldırı açıklaması
Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıya ilk tepkiler geldi. Başbakan Erdoğan telefonla arayacağını söyledi...

BAŞBAKAN ERDOĞAN: Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek yollar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle, biz bu girişimleri kınıyoruz. Ben bunun için de Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum. Ayrıca kendisini de arayıp söyleyeceğim.

AK PARTİ: Bu saldırı aynı zamanda demokrasiye ve fikir özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Bir an önce aydınlatılmasını ve faillerinin teslim edilmesini istiyoruz.

BDP: BU ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ

Sırrı Sakık 'Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık, saldırı o anda gerçekleşti, bizimle ilgilisi yok' dedi.

Öte yandan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan yumruklu saldırıyı kınadı. Saldırıyı yapan şahsın partileriyle bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, 'Bugün Halkların Demokratik Partisi'nin Meclis grup toplantısı devam ettiği sırada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na partisinin grup toplantısına geçtiği esnada yumruklu bir saldırı meydana gelmiştir. Öncelikli olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazı basın yayın organlarında saldırganın BDP grup toplantısına katılan ziyaretçilerden biri olduğuna dair maksatlı yayınlar yapılmaktadır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Saldırganın partimizle uzaktan yakından herhangi bir ilgisinin bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız' ifadelerini kullandı.

CHP: Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na yönelik yumruklu saldırıyla ilgili parti genel merkezinden açıklama yapıldı. Açıklamada, 'Bu ve benzeri faşizan, alçakça saldırılar kimden gelirse gelsin ve hangi tetikçi tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki özgürlükler, birlik, barış, kardeşlik, aş, iş ve demokrasi mücadelemizi engelleyemez. Birlik içinde, varlık içinde, özgür biçimde Türkiye'nin birleştirici gücü olarak iktidar yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz' denildi.