Mardin'deki Elektrik Kesintileri

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, son günlerde başta sulama alanlarında olmak üzere yaşanan elektrik kesintilerinin vatandaşı ve çiftçiyi zor durumda bıraktığını bildirdi.

Öter, yaptığı yazılı açıklamada, elektrik kesintileri için Koçhisar Mahallesi'ndeki Öğretmen Evi'nde toplantı düzenlediğini bildirdi. Öter, elektrik kesintileri sorununun biran önce çözülmesi gerektiğini bildirerek şunları kaydetti:
"Son günlerde başta sulama alanlarında olmak üzere yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı ve çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Elektrik arızları sonucu birçok köye iki gündür elektrikler verilemiyor. Biz Platform olarak kurum elektrik sorununun çalışan su kuyuları, klimalar ve ısıtıcılar olduğunu düşünmüştük. Oysa vatandaş ve çiftçi ile yaptığımız görüşmelerde bu kez elektrik kesintilerin nedeni farklıymış bu seferki sıkıntının DEDAŞ çalışanlarının yükü ağır olması ve farklı görev alanlara aktarılması gerekçesiyle çalışanların iş bırakma eyleminden dolayı olduğunu öğrendik Arızaların çoğalması ve köylerde meydana gelen kesintilere ve arızalara bakacak eleman sayısının az olmasıymış. Bu iddialar doğru ise çok vahim bir durumdur. Oysa bölgemizin geçim kaynağı tarımdır. Mardin Bölgesinde 8 bin su kuyusundan söz ediliyor. Uzmanların verdiği bilgiye göre içinde bulunduğumuz Nisan ayı tarım için yağışlar hayatı önemdedir. Herkesin malumudur birkaç haftadır yağmur yağmıyor, üreticilerimiz mecburen su kuyusunu çalıştıracak. Platform olarak işin takipçisi olacağız ve en kısa zamanda başta DEDAŞ yetkilileri olmak üzere Sayın Valimiz ve gerekirse Hükümet yetkililerimizle görüşmeler yapacağız."
Kaynak: AA