Kilis'ten Kısa Kısa

Kilis’in Elbeyli ilçesinde, Türkiye’den Suriye’ye geçmeye çalışan Özbekistan uyruklu 5 kişi yakalandı
Elbeyli ilçesine bağlı Alahan köyü Çobanbey mevkiinde, Dağ Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, Türkiye’den Suriye’ye yasadışı yollardan geçiş yapmak isteyen Özbekistan uyruklu İ.

H., H.L, A.P., A.l. ve M.M. isimli şahıslar sınır devriyeleri tarafından yakalandı. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, şüpheliler ifadesinin alınmasını müteakip haklarında idari yaptırım kararı uygulanarak sınır dışı edilmek üzere Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.

MAYINA BASAN SURİYELİ YARALANDI
Merkez ilçeye bağlı Deliosman köyü Suriye sınır hattı Kemal Yanık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollardan giriş yapmak isteyen Suriye uyruklu R.Ş. isimli şahıs mayına basması sonucu sağ ayağından yaralandı. Kilis Devlet Hastanesi'ne sevk edilen R.Ş. tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BİN 770 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kilis-Gaziantep karayolu üzeri merkez ilçe Çörten köyü yol ayrımında bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüste yapılan armada, yolcu olarak bulunan Suriye uyruklu O.A. isimli şahsa ait bagajında yapılan kontrolde bin 770 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen kaçak sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Şüpheli ise ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.

MİNİBÜSTE İKİ SURİYELİYE AİT 5 BİN 100 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kilis-İslahiye karayolunda bir yolcu minibüsünü durduruldu. Minibüste yolcu olarak bulunan Suriye uyruklu M.O. ve A.H. isimli şahıslara ait bagajlarında yapılan kontrolde 5 bin 100 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen kaçak sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Şüpheliler ise ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.

SINIRDA KAÇAK EŞYA ELE GEÇİRİLDİ
Merkez ilçeye bağlı Demirışık köyü Suriye sınır hattında, Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk sahasında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 500 kilo süs boncuğu, 16 kilo kahve, 25 kilo kaçak çay, 16 top kumaş, 16 top makine ipliği, 145 şişe kaçak içki ve bin paket kaçak sigara sınır devriyeleri tarafından ele geçirildi. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen kaçak içki ve sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Diğer kaçak malzemeler ise Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edildi.

TOZ ŞEKER İLE KUMAŞ ELE GEÇİRİLDİ
Merkez ilçeye bağlı Doğançay köyü Suriye sınır hattında, Şimşek Hudut Karakolu görevlilerinin icra ettikleri devriye faaliyeti esnasında, Suriye uyruklu S.H. isimli şahıs, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 50 kilo toz şeker ve 1 top kumaş ile birlikte yakalandı. Olayla ilgili olarak cumhuriyet savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen kaçak malzemeler Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne teslim edildi. Şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

SINIRDA KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ELE GEÇİRİLDİ
Merkez ilçeye bağlı Demirışık köyü Suriye sınır hattında, Demirışık Hudut Karakolu görevlileri tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 45 adet küçükbaş hayvan ele geçirildi. Yakalanan küçükbaş hayvanlar, İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Kaynak: İHA