Moskova'da Sakal-bıyık Yarışması

Rusya'nın başkenti Moskova'da sakal ve bıyık yarışması düzenlendi.

Rusya'nın "Sakallarını" bir araya getiren yarışmada, 20 ila 75 yaşında katılımcılar, eğlenceli anlar yaşattı. 86 yarışmacının katıldığı Rusya Bıyık ve Sakal Yarışması'nda jüri, en etkileyici bıyık ve sakalı seçmekte zorlandı. 4 kategoride düzenlenen yarışmaya Moskovalılar yoğun ilgi gösterdi.
Yarışmayı takip eden kadın izleyiciler, Rusya sokaklarında sık karşılaşılmayan bıyıklı ve sakallı erkeklerin sahnede duruşlarını dikkatle takip etti. Rusya Bıyık ve Sakal Yarışması'nı "doğal sakal" alanında Viktor Koçetkov kazandı.
Yarışmanın katılımcılarından Vyaçislav Lebedev, sakallarının günlük hayatında engel teşkil etmediğini söyledi.

Lebedev, "Serbest sakal alanında katılıyorum, yarışmaya katılmaya eşimle birlikte karar verdik. Sakallarım günlük hayatıma engel olmuyor. Yazın serin, kışın sıcak tutuyor" dedi.

Sergey ise her şeyden önce eğlenmeye geldiklerini ifade ederek, Rus erkekleri arasında nadir görülen sakallı imajının insanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandığını söyledi.

Farklı yaşlardan, farklı sosyal gruplardan, farklı mesleklerden tek ortak noktası sakalları olan onlarca kişiyi bir araya getiren yarışma, renkli görüntüler oluşturdu.
Yarışmanın, düzenlendiği gün Rusya tarihi açısında da ayrı bir öneme sahip. Çar Birinci Petro 1698 yılında sakal uzatanlarda vergi alınması için kanun çıkarttı. İmparator 2. Ekaterina, 6 Nisan 1772'de bu kanunu iptal etti. Rusya Bıyık ve Sakal Yarışması'nın ilki geçen yıl düzenlenmişti.
Kaynak: AA