Gaziantep Botanik Bahçesi 'Çiçek Açtı'

Gaziantep Botanik Bahçesi havaların ısınmasıyla açan çiçeklerle rengarenk görünüme büründü.

Yaklaşık 20 dönüm alanda bine yakın tür ve yüz binlerce kök bitkinin bulunduğu botanik bahçesi, havaların ısınmasıyla açan her renkten çiçekle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Büyükşehir Belediyesince oluşturulan ve 11 özel tasarım alanı bulunan botanik bahçesi, dünyanın ve Türkiye'nin farklı bölgelerinde yetişen bitki türlerini bir arada sunuyor. Ziyaretçilerin detaylı bilgi alabilmesi için kulaklıklı ses sistemi yer alan bahçe, havaların ısınmasıyla açan çiçeklerle rengarenk görünüme büründü. Bahçeyi ziyaret eden vatandaşlar, özellikle lalelerle birlikte fotoğraf çektirdi. Gelin ve damatların da doğal mekan olarak tercih ettiği bahçede bazı vatandaşlar ise cep telefonlarıyla "selfie" çekti.
Botanik bahçesinde fotoğrafçılık yapan Şiho Karakuş, geçmişte fotoğrafların arkasına bilgisayarda fon yaptıklarını, bahçenin açılmasıyla doğal fon kullanmaya başladıklarını belirtti.

Fotoğrafçı Abdulkadir Karaşahin de cep telefonlarındaki kameraların geliştirilmesiyle insanlardaki fotoğraf tutkusunun arttığını belirterek, çoğu vatandaşın fotoğrafçıya ihtiyaç duymadan kendi fotoğraflarını çektiğini kaydetti.

- Fatma Şahin de bahçeyi ziyaret etti
Bu arada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de botanik bahçesini gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.
Kentler arası yarışta doğal güzelliklerin önemini vurgulayan Şahin, "Modern ve çağdaş bir ülke olacaksak, kentler yarışında bu şehri daha farklı bir noktaya taşıyacaksak, bu gördüğümüz güzellikleri güçlendirerek yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Kafamızdaki cennet hayali neyse ona ulaşacağımız ortamları hemşehrilerimize ulaştırmamız gerekiyor" dedi.

Su ve yeşilin önemine işaret eden Şahin, "Bir söz var 'gönlü taş olanın şehri taş olur, gönlünde aşk, sevda olanın şehri gülistan olur.' Biz milletimize olan aşkımızla, sevdamızla, bu şehrin gülistan olmasıyla ilgili çalışmaları çok daha güçlü şekilde tamamlayacağız" diye konuştu.

Şahin, sohbet ettiği vatandaşlarla istek üzerine fotoğraf da çektirdi.
Kaynak: AA