Melih Gökçek mazbatasını aldı

5.kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek düzenlenen törenle mazbatasını aldı.

Melih Gökçek mazbatasını aldı
30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde CHP adayı Mansur Yavaş'a 40 bin oy fark atarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek Ankara Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı.

Yoğun tezahüratlar arasında mazbatasını alan Melih Gökçek kısa bir konuşma yaparak “ Cenab-ı Allah, 5. kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bize lütfetti. Özellikle bize oy veren Ankaralılar'a şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Gökçek, mazbatasını aldıktan sonra Adliye dışında kendisini bekleyenleri selamladı.

Mazbatasını aldıktan sonra Adliye önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden Gökçek, ''Ankara'da 25 belediye başkanlığının 20'sini kazanmak sureriyle zafer kazandık.Belediye Meclisi'nde yer alan 140 kişinin 99'u AK Partili. Bu da Ankara tarihinde yeni bir rekor'' dedi.

İşte Melih Gökçek'in yaptığı açıklamalar:

'Sevgili Ankaralılar, Ankara'yı 5.kez bize lütfeden Cenabı Allah hamd ediyorum. Bütün emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu mücadelemizde Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkürlerimi sunuyorum. Allah nasip ederse verdiğimiz vaatleri yerine getireceğiz. Esas hedefimiz bütün Ankara'nın rızasını kazanmak. 7 düvelin sırtını yere getirdik.Ankara'da 25 belediye başkanlığının 20'sini kazanmak sureriyle zafer kazandık.Belediye Meclisi'nde yer alan 140 kişinin 99'u AK Partili. Bu da Ankara tarihinde yeni bir rekor.Buradan liderimiz Erdoğan'a seslenmek istiyorum: Sevgili Başbakanım yolun açık olsun. Allah yar ve yardımcın olsun. Biz burada gördüğün tabloyla senin peşinde olacağız. 4 ay sonra cumhurbaşkanlığını da böyle kutlayacağız inşallah.'

Melih Gökçek, konuşmasının ardından aldığı mazbatasını alanda bulunan partililere göstererek bir kez daha teşekkürlerini sundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, 5. kez üst üste Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek'e Başpevlivanlık kemeri taktı.