Kayıp Yakınlarının Eylemi 269. Haftasında

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi tarafından, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganı ile düzenlenen eylem 269. haftasına girdi.

Kayıp Yakınlarının Eylemi 269. Haftasında

İHD Batman Şubesi ile kayıp yakınlarının düzenlediği eyleme, İHD yönetici ve üyeleri ile çok sayıda kayıp yakını katıldı.

İHD Batman Şube başkanı Osman Künteş, "Kayıplar ve faili meçhul cinayetlerin bulunması için bugün yine alanlardayız ve olamaya devam edeceğiz Ancak faillerin belli olmasına rağmen, devletin ve hükümetin bu konuda hiçbir adım atmadığını ve hiçbir çabanın içerisine girmediğini görüyoruz" dedi.

Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Salih Astan ise, "Çocuk cezaevleri kapatılsın istiyoruz. 2011 yıllında Adana Pozantı Çocuk Cezaevi'nde, çocuklara yönelik cinsel istismar, işkence ve kötü muamele iddiaları ile birlikte Türkiye Çocuk Adalet Sistemi ve çocuk tutukluğunu daha da tartışılır hale getirmiştir. Bugünden itibaren İHD Genel Merkezi'mizin aldığı karar doğrultusunda tüm şubelerimiz çocuk cezaevlerinin kapatılması için imza kampanyası başlattı" dedi.

Grup, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı

Kaynak: İHA