Aa'nın Fransızca Yayını 'Huffington Post'A Konu Oldu

Amerikan "Huffington Post" haber sitesinde uluslararası haber kuruluşlarının Afrika'ya yükselen ilgisinden bahsedilen bir makalede, Anadolu Ajansı'nın (AA) da 94. kuruluş yıl dönümü olan 6 Nisan'da Fransızca yayınına başlayarak Afrika'daki varlığını artıran kuruluşlardan biri olacağı belirtildi.

''Afrika, uluslararası medyanın yeni haber sahası'' başlıklı Fransızca makalede, ''Euronews'' haber kanalı, ''Le Point'' dergisi gibi haber kuruluşlarının yanı sıra Afrika'nın sesini dünyaya duyurmayı hedefleyen AA'ya da yer verildi.

Partick Ndungidi imzasını taşıyan makalede, ''Türkiye'nin, Fransızca konuşan ülkeleri hedef aldığı'' ifadesi kullanıldı.
Ndungidi makalesinde, dünyanın en büyük haber ajanslarından biri olan AA'nın 6 Nisan'da Fransızca yayınına başlayacağını ve Afrika gündemini dünyaya duyuracağını belirtti.

Partick Ndungidi, merkezi Tunus'ta bulunan Fransızca yayınıyla AA'nın, Cezayir, Fas, Senegal ve Nijer gibi Fransızca konuşulan ülkelere yayın yapacağını vurguladı.
Makalede, AA'nın ayrıca Afrika ülkelerindeki gündeme ilişkin haberleri Türkçe, Arapça, İngilizce, Rusça, Kürtçe ve Boşnakça olarak dünyaya duyuracağı, Fransızca'nın da AA'nın yedinci yayın dili olacağı kaydedildi.
Kaynak: AA