Toroslar Belediyesi'nden Hayvancılığa Destek

Toroslar Belediyesi, 2014-2019 dönemi için hazırladığı 41 projeden biri olan Tarım ve Hayvancılığı Destekleme Projesi’ni hayata geçiriyor.

Toroslar Belediyesi'nden Hayvancılığa Destek

6360 sayılı yasa ile 32 köy ve 5 beldenin tüzel kişiliklerinin sona ermesi ve mahalle statüsüne kavuşmasının ardından ilçe sınırları genişleyen Toroslar Belediyesi, Tarım ve Hayvancılığı Destekleme Projesi’ni uygulamaya koydu. Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın, Mart 2014 seçimleri öncesinde taahhüt ettiği 41 projeden biri olan proje kapsamında, 6360 sayılı yasa öncesi köy statüsünde olan mahallelere kümes hayvancılığını desteklemek üzere civciv ile belediye personelleri tarafından yapılan kümesler dağıtılacak.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, hazırlanan kümesleri inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, içerisinde 10 dişi ve 1 erkek civciv bulunacak kümesleri ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara teslim edeceklerini belirterek, amaçlarının köylerde üretimi teşvik etmek olduğunu söyledi.

Şu ana kadar 150 adet kümesin bitirildiğini kaydeden Tuna, “Toroslar Belediyesi olarak ülke ekonomisinin kalkınmasının yolunun üretimden geçtiğini her zaman ifade ediyorduk ve 10 yıllık belediyecilik hayatımızda üreterek birçok projeyi daha ucuz maliyetle yapmanın gayreti içerisinde olduk. İşte buradan hareketle Toroslarımızın en yüksek tepesinden eteklerine kadar olan bütün mahallelerimizin üreten bir yapıya kavuşması için mücadele içerisine girdik. Özellikle kuş gribinden sonra artık köylerimizde horoz ve tavuk sesi duyamıyorduk. Köylerimizin yumurtalarını ve hayvan gıdalarını çarşıdan aldıklarını gözlemliyorduk. Köylü, kendi kendine yetebilen insan demektir. Üretimi teşvik etmek amacıyla tüm köylerimizde ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımızı tespit ederek belediye çalışanlarımız tarafından imal edilen kümeslerimizi civciv ve horozlarıyla birlikte dağıtacağız. Bu çemberi genişleteceğiz. Tarım ve hayvancılık alanında düşündüğümüz birçok projemiz var. Bunları da önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz” dedi.

Tarım ve hayvancılığın çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Tuna, 150 santimetreye 200 santimetre ölçülerinde yaptıkları kümesleri en kısa zaman içerisinde sahiplerine teslim edeceklerini ifade etti.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Tarım ve Hayvancılık İşleri Şefliği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 500 adet kümesin yapılması ve dağıtılması hedefleniyor.
Kaynak: İHA