Teb'in Net Karı 150 Milyon Lira Oldu

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) aktif toplamı bir önceki yıl sonuna göre yüzde 5 artarak 55,8 milyar liraya ulaşırken, yılın ilk çeyreğindeki net karı 150 milyon lira olarak gerçekleşti.

TEB'in 31 Mart 2014 tarihli finansal tabloları açıklamasına göre, yılın ilk çeyreğinde krediler TEB'in toplam aktiflerinin yüzde 72'sini oluştururken, bankanın nakdi ve gayri nakdi kredilerinin toplamı 2014 yılının ilk çeyreğinde 50 milyar lirayı aştı. TEB'in nakdi kredilerinin yüzde 46'sını, gayri nakdi kredilerinin ise yüzde 40'ını Türkiye ekonomisinin büyüme gücü KOBİ'lere kullandırılan krediler oluşturdu.
Risk yönetimine ve aktif kalitesine her zaman öncelik veren TEB, KOBİ ve bireysel portföyünü büyütürken, 2014 yılının ilk çeyreğinde takipteki kredilerin oranı yüzde 2,35 seviyesinde gerçekleşti.
Yılın ilk çeyreğinde TEB'in toplam müşteri mevduatı yüzde 3 artarak 33,8 milyar liraya ulaştı. TEB'in alternatif fonlama kaynakları ile birlikte ana fonlama kaynağını oluşturan mevduatlar, artan müşteri sayısının da etkisiyle son yıllarda daha tabana yaygın bir hale geldi. İstikrarlı büyümesini sürdüren TEB, bir önceki yıl sonu itibarı ile yüzde 14,23 olan sermaye yeterliliği rasyosunu yüzde 14,66'ya yükseltti.

- TEB'in net karı 150 milyon lira oldu

Yılın ilk üç ayındaki faaliyetleri sonucunda 192 milyon lira vergi öncesi kar elde eden TEB'in net karı ise 150 milyon lira oldu.
TEB bir yandan finansal sonuçlarını yıldan yıla güçlendirirken bir yanda da "sorumlu bankacılık" anlayışıyla tüm paydaşları için değer yaratmaya, tüm iş kollarında topluma fayda sağlayacak projelerin hayata geçirilmesine aracı oluyor. Bu anlayışıyla ailelere daha iyi bir gelecek sağlamak amacıyla Finansal Okuryazarlık ve Erişim hareketi "TEB Aile Akademisi"ni başlatan TEB, Ekim 2012'den bu yana 120 bin bireye ücretsiz birebir finansal okuryazarlık eğitimi verdi.
TEB Aile Akademisi'nin 6-12 yaş çocuklara özel uygulaması TEB Çocuk'un iPad uygulaması ise 19 bin kez indirildi.
TEB, KOBİ Bankacılığı alanındaki bilgi, deneyim ve birikimini girişimcilik alanına da taşıyarak bu alanda da Türkiye'de ilk olacak uygulamaları hayata geçiriyor. 2013 yılında başlayan ve aynı yılın sonunda 20 bin müşteriye ve 180 milyon lira kredi büyüklüğüne ulaşan TEB Girişim Bankacılığı, Türkiye'de girişimcilik ekosistemine verdiği bu büyük desteğe 2014 yılında da devam etti.
TEB, teknolojik girişimcilere özel hizmet verebilmek için de İstanbul, Ankara ve İzmir'de teknolojik donanıma sahip müşteri temsilcileri atadı. TEB Girişim Evi ve Kuluçka Merkezi hizmetlerini de hızla büyüten TEB, 2014 yılı itibariyle TEB Girişim Evi Kuluçka Merkezini İTÜ Arı Tekokent ve EOfis ile yapılan işbirliği ile 9 farklı noktada girişimcilere hizmet verebilecek hale getirdi. Böylece TEB Kuluçka Merkezine başvuran girişimcilere İstanbul'da 9 alternatif noktadan istediği lokasyonda çalışma imkanı sağlandı.
Ayrıca İTÜ Arı Teknokent, Yıldız Teknopark, ODTÜ Teknopark, Dokuz Eylül Teknopark ve İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile yapılan işbirlikleri ile Türkiye genelinde de girişimciler ile bir araya geliniyor ve TEB Girişim Evi hizmetleri sunuluyor. Devam eden eğitim ve danışmanlık hizmetleri kapsamında TEB 2014 yılının ilk 3 ayında 4 farklı şehirde 11 farklı eğitim modülü ile toplam 98 eğitim düzenlendi ve 4260 girişimciye ulaştı.
TEB sürekli yenilikçi bir bakış açısı ile sunduğu ürün ve hizmetlerinin uluslararası platformlarda da takdir edilmesinin mutluluğunu yaşıyor. Bu yıl 8'incisi düzenlenen ve dünya çapında bin 500'den fazla adayın başvurduğu Stevie ödüllerinde TEB 10 kategoride dereceye girerek Grand Stevie Award ödülü alan tek Türk şirketi oldu.
Kaynak: AA