'Oscarlı Karikatürler” Nilüfer’de

Nilüfer Belediyesi, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın 30. yılında hazırlanan sergiye ev sahipliği yaptı.

'Oscarlı Karikatürler” Nilüfer’de

30 yılda değerlendirmeye giren birincilik, ikincilik ve üçüncülük alan seçkin karikatürlerin yer aldığı serginin açılışına Bursalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Açılışa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye eski Başkanı Erdoğan Bilenser, Aydın Doğan Vakfı Teknik Sorumlusu İlhan Artar, Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat ve sanatseverler katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Karikatür mizahı içeren bir alan. 30 yıl öncesine dair de bize bilgi veriyor. Çünkü karikatür mizahi yönünün yanı sıra güncel olayları da yansıtıyor. Bunun tanıtılması, yarışma ile süre gelmesi önemli bir boyut. Yarışmanın uluslararası bir boyutunun olması, Türkiye'de yapılması, ne kadar değerli sanat eserleri olduklarını ortaya koyuyor. Bu sanat eserlerini Aydın Doğan Vakfı sayesinde Bursalılarla buluşturduk" diye konuştu.

Bozbey, 30 yıl içinde yarışmalarda dereceye giren karikatürleri tek tek görme şansı yakalaması için Bursalı sanatseverlerin mutlaka sergiyi gezmesini istedi.

Sanatseverler, 1983 yılından bu yana dünyanın en önemli karikatüristlerinin seçtiği eserlerin Bursa'da da sergilenmesinden mutluluk duyduklarını söylediler. Sergi 17 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.
Kaynak: İHA