Nilüfer Yeni Okuluna Kavuştu

Bursa Nilüfer İlçesine BİS Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yaptırılan Meral-Muammer Ağım Ortaokulu'nun açılışı törenle yapıldı.

Nilüfer Yeni Okuluna Kavuştu

Sağanak yağış altında gerçekleştirilen törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa protokolü ile çok sayıda davetli katıldı.

Bursa’ya önemli eğitim yatırımları yapıldığını belirten Vali Münir Karaloğlu, “Son yıllarda ülkemizde bütçeden en büyük pay eğitime ayrılmaktadır. Bu yetiyor mu hayır yerel yönetimlerimizin eğitime önemli katkıları var. Bu da yetmiyor, eğitime yüzde yüz destek kapsamında Türkiye genelinde en fazla bağış alan illerin başında Bursa geliyor. Bursa’da bu kapsamda ilk, orta ve yüksek öğrenim dahil eğitime 430 milyon lira yatırım yapılmış. Hepsine teşekkür ediyor ilin valisi olarak şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Rahatsızlığından dolayı Muammer Ağım’a acil şifalar dileyen Karaloğlu, “Türkiye’de ortalama eğitim süremiz 6,5 yıldır. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için eğitim süremizi artırmalıyız. Yeni uygulamaya başladığımız 4+4+4 sistemiyle bu sürenin artacağına inanıyorum. Bursa’ya yapılan eğitim yatırımları neticesinde sınıf ortalamamız 34’ler civarında. Hedefimiz sınıf mevcutlarını daha aşağılara çekmek. Bunun içinde daha fazla dersliğe, dolayısıyla hayırseverlere ihtiyacımız var. Bursa’nın bu konuda şanslı olduğunu düşünüyorum. Başta Ağım ailesi olmak üzere tüm hayırseverlere bir kez daha teşekkür ediyoruz” şenlinde konuştu.

Okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, “Bu gün hayırlı bir ayın, güzel bir gününde, bu hizmeti açmanın mutluluğunu, gururunu, onurunu yaşayan en mutlu insanlardan birisi olduğumu belirtmek istiyorum. Mutluluğumuz ve onurumuzun kaynağı, Okul gibi İlim-İrfan yuvasının açılışı, sağlıklı gençlerin yetişebilmesi için halkımızın hizmetine sunulmasıdır. Bir şeyler üretebilmek ve yaşamaya dair değerler ortaya koyabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır. Zamanı geldiğinde okula başlarız. İnsan ömrünün ortalama dörtte biri okulda geçmektedir. Bu nedenle en büyük eğitimi okulda görürüz. İşte bu okul binlerce öğrencimize, hizmet verecek ve onları Büyük Türkiye’nin geleceğine hazırlayacaktır” dedi.

Kuruluş olarak ülke içinde ve dışında gerçekleştirilen projelerini anlatan BİS Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Seda Gengörü, “Meral-Muammer Ağım Ortaokulu sosyal sorumluk kapsamında ülkemize eğitim alanında hizmet verecek önemli projelerimizden birisidir. Öğrencilerinden yüksek başarılar beklediğim bu okulumuzdan ülkemizin geleceğine yön verecek önemli insanların yetişeceğine inanıyorum. Okulun eğitime kazandırılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Nilüfer İlçesi, Özlüce Mahallesinde bulunan yaklaşık 10 bin metre kare alana, zemin artı 2 katlı olarak yaptırılan Ortaokul binası bünyesinde 24 derslik bulunduruyor.
Kaynak: İHA