Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Mısır'da cumhurbaşkanı adaylarından Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi, seçimleri kazandığı takdirde tüm siyasi tutukluların serbest bırakılacağını ve tartışmalı gösteri yasasının kaldırılacağını söyledi.

Darbe sürecinin önemli aktörleri arasında yer alan Sabbahi, seçim kampanyası çerçevesinde başkent Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, "Gösteri yasasının iptali ve siyasi tutukluların serbest bırakılması dışında parlamento seçilene kadar yasama erkini kullanmayacağım" dedi.

Ülkenin acilen "geçiş dönemi adaletine" ihtiyaç duyduğunu ve yeni parlamentonun da önceliğinin bu mesele olması gerektiğini savunan Sabbahi, göreve geldiği durumda etnik ya da dini kimlik ayrımı gözetmeksizin tüm gruplara eşit davranacağını, haklıya hakkını teslim edeceğini ve ülkeyi yönetirken "adalet" prensibine riayet edeceğini ifade etti.

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Genel Sekreteri Abdulaziz Selman, YSK'nın belirlediği 3 Mayıs tarihinden önce seçim propagandasına başlayan Sabbahi ile basın toplantısını düzenleyen kuruluş ve yayınlayan televizyon kanalları hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını belirtti.

Selman, "YSK'nın belirlediği tarihten önce Sabbahi'nin seçim çalışmalarına başlaması kanuni bir ihlaldir" ifadesini kullandı.
Mısır'da 26-27 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde, Hamdin Sabbahi ve eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi olmak üzere iki aday yarışacak.
Kaynak: AA