Miniklere Trafikte Uygulamalı Eğitim

Tokat'ın Niksar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından anaokulu öğrencilerine cadde üzerinde uygulamalı trafik eğitimi veriliyor.

Miniklere Trafikte Uygulamalı Eğitim

Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Trafik Kurallarını Öğreniyorum, Şehrimi Tanıyorum” proje çalışması kapsamında anaokulu öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verilirken aynı zaman da şehri tanıma imkanı sağlanıyor.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yürütülen çalışmada ilçede faaliyet gösteren anaokullarındaki öğrencilere trafikte karşılaşabilecekleri riskler ve uymaları gereken kurallar anlatılırken, ilçenin tarihi mekanları da gezdirilerek Niksar’ın tanıtılması sağlanıyor.

Eğitimde minik öğrencilere ana cadde üzerinde yürüme, karşıdan karşıya geçme, üst geçit alt geçit kullanımı, emniyet kemeri takmanın önemi, okul servis araçlarında yolcu olarak karşılaşabilecekleri riskler, trafik lambaları ve işaretleri gibi trafikte bilinmesi gereken temel kurallar uygulamalı olarak anlatılıyor.

Eğitimi dikkatle dinleyen küçükler zaman zaman sordukları sorularla polis amcasını terlettiler.

Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Memuru Erdem Öztürk, “Trafik Kurallarını Öğreniyorum, Şehrimi Tanıyorum” projesiyle çocukların hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini söyledi.

Trafik eğitim merkezlerinde böyle çalışmaların yapıldığını ama cadde de trafik akışının olduğu alanlarda Türkiye’de ilk kez böyle bir uygulama yapıldığını belirten Öztürk, “Proje dahilinde Niksar ilçe merkezindeki anaokulu öğrencilerine yaparak yaşayarak öğrenme çerçevesinde trafik kurallarını öğretiyoruz. Bunun yanında Niksar ilçesinin tarihi ve doğal mekanlarını gezerek çocukların öğrenmelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda Niksar’ın fatihi Melik Ahmet Danişmend Gazi’nin türbesi, Ulu Camii, Kırkızlar Türbesi gibi mekanlar gezdirildi ve ayrıca ilçe polis karakolu da çocuklara gezdirilerek bilgiler verildi” dedi.

Kaynak: İHA