'Hijyen Eğitimi Protokolü' İmzalandı

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birçok sektörde çalışan personele yönelik, "Hijyen Eğitimi Protokolü" imzalandı.

ETO'dan yapılan açıklamaya göre, imzalanan protokolle lokantalar, gıda üretim işletmeleri, hamam, kuaför, güzellik merkezi, fırın, kafeterya, restoran, otel, kasap, kahvehane, toptan gıda ticareti yapan ticarethane, kantin, bakkal, market, manav, şarküteri, tarım ürünleri satışı, pastahane, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebze hali gibi alanlarda çalışanlara yönelik hijyen eğitimi verileceği, eğitimlerin ardından yapılacak sınavlarda başarılı olanlara da sertifika takdim edileceği bildirildi.

ETO Başkanı Metin Güler, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, hijyen eğitiminin birçok sektörü yakından ilgilendirdiğini ve zorunlu olduğunu belirterek, 5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik gereğince sertifikaları bulunmayan personel çalıştıran firmalara, 5 Temmuz 2014'ten itibaren yapılacak denetimlerde cezai müeyyide uygulanacağını anımsattı.
Hijyen eğitimi ile ilgili sektörlerdeki hizmet standartlarının doğrudan yükseleceğini kaydeden Güler, eğitimlerle 5 binden fazla çalışana ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.


- Mesleki konulardaki eğitimlere destek verilecek

26 farklı meslek grubunda yeterli sayıda talep olması halinde eğitimlerin Baksan Mesleki Eğitim Merkezi tarafından verileceğini ifade eden Güler, hiçbir firmanın mağdur olmaması için düzenlenen eğitimleri kaçırmaması gerektiğini aktardı.
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise Milli Eğitim Bakanlığının yaşam boyu öğrenme çalışmaları kapsamında mesleki konularda eğitimlere destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Hijyenin tüm vatandaşları ilgilendiren önemli bir konu olduğunu anlatan Özen, protokolün hem çalışanlara hem de firmalara hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: AA