Hayırsever İş Adamı, Cami ve Okul Yaptıracak

Kars'ta, hayırsever iş adamı Said İlbeyi tarafından yaptırılacak 8 derslikli ortaokul ile caminin temeli atıldı.

Hafız Paşa Mahallesi'nde yapılacak ortaokul ile caminin temel atma törenine, Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ile iş adamı Said İlbeyi ve eşi Dilber İlbeyi katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından törende, hayırsever iş adamının yaptıracağı 8 derslikli, 240 öğrenci kapasiteli Hacı Said İlbeyi İmam Hatip Ortaokulu ile eşinin ismini verdiği 600 kişi kapasiteli Hacı Dilber İlbeyi Uygulama Camisi'nin temeli atıldı.
Vali Eyüp Tepe, törende yaptığı konuşmada, hayırlı bir işin temelini attıklarını belirterek, "Demek ki yedi sene boşuna beklenmemiş. Bazen beklersiniz ama beklediğinize değer ve size beklemenin meyvesi olarak döner. Hacı Said bey ile yedi sene önce söz verdiği okul ve onun aynı zamanda meyvesi olan camimizin de temelini atıyoruz. Bütün Karslı iş adamlarına bu hayrın örnek olmasını diliyorum" dedi.

İş adamı İlbeyi de yedi yıl bu hayır için beklediğini, ortaokulu ve caminin temelini atmanın bugüne nasip olduğunu dile getirdi.
Törende, Vali Tepe, iş adamı Said ve eşi Dilber İlbeyi'ne birer çiçek takdim etti.
Okulun, eylül ayında hizmete girmesi hedefleniyor.
Kaynak: AA