Happani’den Osmancık Devlet Hastanesine Ziyaret

Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Durmuş ile birlikte Osmancık Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Happani’den Osmancık Devlet Hastanesine Ziyaret

Genel Sekreter Turgay Happani’ye hastane hakkında bilgi veren Osmancık Devlet Hastanesi başhekimi Dr. Yüksel Yücel, hastaneye yeni kazandırılan tomografi cihazının hizmete girmesiyle birlikte artık hastaların Çorum’a sevk edilmeden ilçede tomografi hizmeti aldığını söyledi.

Hastanenin beyin cerrahı ve ortopedi uzmanına ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Yücel, her iki braşta doktor ataması yapıldığında ilçede meydana gelebilecek trafik kazalarında yaralılara Osmancık Devlet Hastanesinde müdahale edilebileceğini ifade etti.

Osmancık Devlet Hastanesinin ilçenin nüfusuna oranla daha fazla hastaya hizmet verdiğini dile getiren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani ise hastanenin çevre ilçelerden de hastaların tercih ettiği bir sağlık kuruluşu haline geldiğini söyledi.

Yeni devlet hastanesinin hizmete girmesiyle sağlık hizmetlerinin kalitesi ve standartlarını yükseltecek önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Happani, “Osmancık Devlet Hastanesi polikliniklerinde 1 ayda yaklaşık 15 bin hasta muayene ediliyor. Acil Servisimizde aylık ortalama 7 bin hastaya hizmet veriyoruz. 10 yataklı yoğun bakım bölümü ve 11 yataklı diyaliz bölümü ise yüzde yüz doluluk oranı ile vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Bunlara ek olarak hastanemiz tarafından dönüşümlü olarak 157 kişiye evde bakım hizmeti sağlanıyor” dedi.

Hastaneye yeni alınan tıbbi cihazlarla her geçen gün hizmet standartlarının yükseltildiğini belirten Dr. Happani; “Osmancık Devlet Hastanemiz D-100 gibi önemli bir karayolu üzerinde bulunmasından dolayı meydana gelen trafik kazalarına da müdahale edilmesi açısından ayrıca farklı bir öneme sahip. Hastanemizde daha geniş kapsamlı müdahalelere imkan sağlayabilmek için gelişmiş tıbbi cihazları kazandırmanın çabası içindeyiz. Yapılan çalışmalar neticesinde tomografi cihazının kurulumu tamamlanarak bugün itibari ile kullanılmaya başladı.

Hastanemizin göz bölümünün katarak ameliyatlarında kullanılan ‘fako cihazı’ eksik, bu cihazı hastanemize alarak katarak ameliyatlarında burada yapılmasına imkan sağlayacağız. Kemik erimesi hastalığının tespitini yapan dansitometri cihazının eksik olduğu bildirildi.

Bu ve buna benzer ihtiyacı hissedilen cihazları da hastanemize kazandırmaya çalışacağız” diye konuştu.

Happani, hastane için talepte bulunulan beyin cerrahı ile ortopedi uzmanının da en kısa zamanda göreve başlayarak vatandaşlara hizmet vermelerini ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

Happani, daha sonra hastanede yatan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Kaynak: İHA