Dsp Genel Başkanı Türker’den 1 Mayıs Mesajı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayınladı.


DSP Genel Başkanı Türker, mesajında, “Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, emekçinin ezilmediği, haksızlıkların, adaletsizliklerin, sömürünün olmadığı, çalışanların haklarını alabildiği, insanca yaşayabildiği bir Türkiye diliyorum. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam sürülmesi, eşit haklara sahip olunması, emeğe hak ettiği değerin verilmesi en önemli insan hakkıdır. İnsan hakları bakımından gelişmiş pek çok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de çalışanların hak ettikleri değere sahip olmaları ve sendikal örgütlenmesinin önünün açılması sağlanmalıdır. En önemli değer, emektir ve hangi iktidar iş başında olursa olsun, emeğe saygı duymak, onun karşılığını vermek zorundadır. Emeğe hak ettiği değerin verilmesi, ülkemizin kalkınmasını ve gelişmesini, dayanışma ruhunu geliştirir. Bu nedenle ulusumuzun refahı için çalışma yaşamı uluslararası standartlara kavuşturulmalıdır.

Sendikal yaşamın altyapısını iyileştirmek amacıyla uğraş veren DSP, İşsizlik Sigortası ve İş Güvencesi konusundaki yasal düzenlemelerle emeğin hakkını koruyarak, emekçilerle dayanışmasını somut bir şekilde ortaya koymuştur.

Son yıllarda uygulanan ekonomi politikaları, işsizliği körüklediği gibi güvencesiz, esnek ve kuralsız çalışmayı, taşeronlaşmayı yaygınlaştırmıştır. Sendikal örgütlenmenin engellendiği günümüzde, çalışanların hakları kısıtlanmaktadır. Çağdaş devlet anlayışı, çalışma yaşamını iyileştirilmeyi ve çalışanların haklarını korumayı ön planda tutmaktır.

Ülkemizde çalışanların hakları için verilmiş mücadeleden doğan DSP, emekçilerin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”
Kaynak: İHA