'Bilişim Anadolu İle Buluşuyor' Toplantısı

Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu, "CeBIT Bilişim Avrasya Fuarı'' kapsamında Kocaeli'de, "Bilişim Anadolu ile buluşuyor" Toplantısı düzenlendi.

Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, bir restoranda yaptığı konuşmada, İstanbul Yeşilköy'de 11-14 Eylül'de Türkiye Bilişim Derneği, Bilişim Alt Yapı Sanayicileri Derneği, Tüm Uydu Anten Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği ve KOSGEB'in destekleriyle gerçekleştirilecek "CeBIT Bilişim Avrasya Fuarı" ve "CeBIT Global Konferansı"nın bu yıl çok daha aktif geçeceğini söyledi.

Mobil iletişim, gelecekte iş yapış şekilleri, makine arası iletişim, akıllı kent ve belediyelerde yaşam konularının konferansta öne çıkacağını ifade eden Özer, fuarın bu yılki temasının "Gelecekte İş Yapış Teknolojileri ve Gelecekte Yaşam" olacağını kaydetti.

Özer, Kocaeli'den katılacak teknokent firmalarına CeBIT Bilişim Avrasya'nın finansal destek vereceğini dile getirerek, "İçinde bulunduğumuz çağ, bilişim teknoloji çağı. Ülke olarak ya bilişimi ve teknolojiyi yakalayıp ileri medeniyetlerin seviyesine ulaşacaksınız ya da bunların dışında kalacaksınız. Bilişim ve teknoloji hızlı ilerliyor, bunu atlarsanız, kaçırırsanız dönüşü yok, Afrika kıtasındaki ülkeler gibi olursunuz. Türkiye bir yere geldi, ne yazık ki hedeflenen kendi üretimini yapacak bir noktada istenilen rakamlara ulaşmış değil. Bundan dolayı Anadolu'dan gelecek bilişimcilere teknoloji şirketlerine finansal destek vermeye karar verdik. CeBIT'e KOSGEB'in finansal desteği devam ediyor onun haricinde bizim de desteğimiz olacak" diye konuştu.

- "Ziyaretçiler arasına Afrika'yı da ekledik"
Teknokentler için her yıl özel projeler hazırladıklarını ve onlara finansal destek verdiklerini belirten Özer, herşey dahil hazır stantlarının olduğunu bildirdi.
Özer, 24 ülke katılımlı, 90 ülkeden ziyaretçisi olan platformda, Anadolu'dan gelecek bir şirketin kendini ifade edebileceğine inandıklarını anlatarak, şunları kaydetti:
"Herkese bir şans verecek potansiyelde bir platform hazırladık. Bir yıl boyunca CeBIT Bilişim Avrasya Fuarı'nın dünyada gittiği yerlere, dört farklı coğrafyada gerçekleştirilen bilişim, teknoloji ve haberleşme etkinliklerinde partner şehir lansmanı yaptık. Bu sene ziyaretçiler arasına Afrika'yı da ekledik. Son yıllarda Afrika ile Türkiye'nin ilişkileri hızlı bir şekilde gelişti. Afrika hala bakir bir pazar, özellikle bilişim, teknoloji ve haberleşme sektöründe Türkiye'den alıcı konumunda. Bunun için Afrika'yı da eklemek istedik."
Özer, Bilişim Avrasya ile eş zamanlı ve aynı çatı altında düzenlenen CeBIT Global Konferansı'nın bu seneki ana konularının, "Mobil İletişim', 'E-Health/Sağlık Bilişim Kongresi', 'Metropolitan Şehirlerde Bilişim Çözümleri', 'Medya ve İletişimde Bilişim', 'Uydu ve İletişimde Bilişim', 'Nesnelerin İnterneti', 'Büyük Veri ve Bulut', 'Datability', 'Güvenlik' 'IT R&D','E- Devlet' ve 'E- Finans" olacağını ifade etti.

Kaynak: AA