'Basketbola Küçük Dev Adımlar' Projesi

Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve bir alışveriş merkezince yürütülen "Basketbola Küçük Dev Adımlar" projesi çerçevesinde, 50 öğrenciye verilen basketbol eğitiminin tamamlanması dolayısıyla tören yapıldı.

Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'ndaki törende, ilköğretim öğrencilerini spora teşvik etmeyi ve basketbolu hayatlarının bir parçası haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Aslanargun, projeyle il merkezinde ekonomik durumu zayıf bölgelerdeki ilkokul ve ortaokullardan seçilen 50 öğrencinin, basketbolla tanıştırıldığını belirtti.

Projenin geçen yıl başladığını ve bu yıl da başarıyla devam ettiğini vurgulayan Aslanargun, "Umarım basketbolla birlikte öğrencilerimiz, bizi ve ülkemizi temsil edecek işlere imza atacaklar. Ben, çocuklarımıza güveniyorum. Biliyoruz ki gençlerimiz, çok yoğun ders yükü altındalar. Onun ötesinde, televizyon ve bilgisayarla çok yalnız hale geldiler. Çocuklarımızın arkadaşlarıyla bir araya gelmeleri, stres ve enerjilerini özellikle sporla atmaları çok önemli" diye konuştu.

Törende daha sonra eşofman ve formalarını giyen öğrencilerle protokol üyelerinden oluşan takım maç yaptı.
Törene katılan Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Teknik Menajeri Harun Erdenay da projede eğitim alan çocuklarla bir süre basketbol oynadı.
Kaynak: AA