Aym Başkanı Kılıç'ın Sözleri

Kural Hukukçular Birliği Derneği (KURALDER) Başkanı Adnan Taşkın, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine ilişkin, "Kılıç'ın konuşmasını önemsiyor, hukukun ve toplumun vicdanının sesi olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Taşkın, KURALDER binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda saygınlığının korunması ve kalıcı toplumsal barışın tesisi için devletin tüm kurumlarının evrensel hukukun ilkelerine uyması gerektiğini söyledi.

Modern dünyada devletleri güçlü kılan, toplumları bir arada tutan temel taşın bireylerin hak ve özgürlüklerini merkeze alan adil bir yönetim anlayışı olduğunu dile getiren Taşkın, AYM'nin hukuk devleti ilkesinin varlığı ve devamının teminatı anlamına geldiğini kaydetti.

Taşkın, Kılıç'ın Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 52. yılı dolayısıyla yaptığı konuşmasına işaret ederek, "Kılıç, konuşmasında hukuk karşısında her bireyin eşit olduğuna, başta insan onuru olmak üzere bireysel hak ve özgürlüklerin garanti altına alınması gibi evrensel değerlere vurgu yaptı. Kılıç'ın konuşmasını önemsiyor, hukukun ve toplumun vicdanının sesi olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın, bireyinden idarecisine kadar her kişi ve kurum tarafından dikkate alınmasında fayda bulunduğuna dikkati çeken Taşkın, "Konuşmanın yeri ve zamanlamasına ilişkin ortaya atılan spekülasyonların sayın Kılıç'ı ve AYM'yi değersizleştirmeye yönelik bilinçli bir girişim olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA