'Gönüllü Gençler' İhtiyaç Sahiplerini Sevindiriyor

Erzincan'da kendilerini "Gönüllü Gençlik" olarak adlandıran ve yaklaşık 50 kişiden oluşan grup, hayırseverlerin desteğiyle yaşlılara, kimsesizlere ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım elini uzatıyor.

Kentte 3 yıl önce oluşturulan ve hayırseverler ile yoksullar arasında köprü görevi gören "Gönüllü Gençlik" adlı grup, il merkezi ve ilçelerde ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, yoksullara imkanlar ölçüsünde yardımda bulunuyor.
Grup, son olarak, Üzümlü ilçesi Çavuşlu Mahallesi'nde yalnız yaşayan 85 yaşındaki Münire Gülmez'in yüzünü güldürdü. Münire ninenin oturulmaz durumdaki evinin bakım-onarımını kısa sürede yaptıran grup, Gülmez'in ikametini eşyalarla donattı.
Evi tamamen yenilenen Gülmez, grup üyelerine teşekkür ederek, "Evim yıkıktı, oturamıyordum. Evi yaptıranlardan, yardım edenlerden Allah razı olsun. Şimdi evimde rahatça oturuyorum" dedi.

Grup lideri Faruk Kocatürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahiplerine imkanlar ölçüsünde yardım ettiklerini belirterek, "Ekip olarak bir ay önce teyzemizi ziyarete geldik, gerçekten evin durumu içler acısıydı. Biz de neler yapabileceğimizi düşünerek ekipteki arkadaşlarımızla bir değerlendirme yaptık. Bir ay içerisinde Erzincanlı hemşehrilerimiz ve gurbetçi hemşehrilerimizin destekleriyle ihtiyaçları gidererek teyzemizin duasını aldık. Evin durumu iyi değildi, alt taban tahtaydı ve çürüyordu, laminantını yaptırdık. Boyası kötüydü, boya yaptırdık. Kanepe, halı, soba, yatak gibi eşyaları esnafımızın destekleriyle aldık ve eşyaları yeniledik. Bu gibi çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA