Yetiş'ten Turizm Müjdesi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, 2014 yılı Kültür ve Turizmde Adıyaman için hamle yılı olacağını belirterek, uzun çabaların meyvesini vermeye başladığını belirtti.

Yetiş'ten Turizm Müjdesi

Yetiş,tarihi zenginlikleriyle adeta gizli hazine niteliğinde olan Adıyaman’ın turizm potansiyelini görmek, yapılacak çalışmaları belirlemek ve bir yol haritası belirlemek amacıyla Adıyaman’a gelen Kültür ve Turizm yetkililerinin Adıyaman’a hayranlıklarını ifade ettiğini kaydetti.

Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı başkanlığında ilgili genel müdürlerden oluşan heyetin incelemelerini tamamladığını ve daha önce yaptıkları çalışmalarla belirledikleri konularda çözüm noktasına gelindiğini ifade AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, ziyaret sonrası müjdeli haberlerinin olduğunu söyledi.

Gelinen aşamanın Adıyaman'ın ekonomik kalkınması için umut verici olduğunu belirten Yetiş, "Her emek her alın teri sonuçta bir ürünle mükafatlandırılır. Uzun bir süre Adıyaman kültür ve turizminde sorun haline gelmiş birçok mesele gösterilen çabalarla inşallah çözüme kavuşacak ve 2014 Adıyaman için kültür ve turizmde hamle yılı olacak" dedi.

Perre’de yapılan çevre düzenlemesinin son derece başarılı geçtiğini ifade eden Yetiş, "Geçtiğimiz yıl üzerinde çok çalışarak proje ve ihale çalışmalarını tamamladığımız çevre düzenlemesi çalışmaları 2 ay içinde tamamlanıyor. Perre öyle zannediyorum ki, ziyaretçi karşılama merkezi, gezi ve etkinlik alanlarıyla turizmde ciddi bir cazibe merkezi olacak. Yıllardan beri yılan hikayesine dönen Pirin Köyünün kamulaştırılarak burada yaşayan vatandaşımızın sıkıntılarının giderilmesine ilişkin somut adımlar atılması kararlaştırıldı. İlk kamulaştırma dilimi bu yıl serbest bırakılacak. Ayrıca Bakanlıktan gelecek bir heyet, valilik ve belediye başkanlığı ile birlikte kamulaştırma takvimini belirleyecek" dedi.

Nemrut’a giden yeni kral yolunun tamamlanması için gereken 5 milyon TL miktarın önemli bir kısmının karşılanması için gerekli çalışmaların bakanlıkça yapılacağının müjdesini veren Yetiş, "Eski Kahta köyünde bulunan Yeni Kale’nin restorasyon çalışmaları 1.5 yıldan beri durmuştu. İKA’dan 600 bin TL, GAP idaresinden gelecek miktar dışında Kültür Bakanlığı da ödenek tahsisi yapacak. Adıyaman'a yakışır bir eseri Adıyaman'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür yatırımlar şehrin markalaşma sürecini hızlandıran yatırımlar olması nedeniyle son derece önemli. Son derece başarılı bulunan bu merkez modern biçimde TURSAB tarafından profesyonel bir ekip tarafından işletilecek. Bunun için gerekli çalışmalar başlatıldı. Ayrıca Adıyaman'ın turlar açısından daha çok turist alabilecek biçimde yeni bir destinasyon programına alınabilmesi için TURSAB Adıyaman Valiliği ortaklığı ile bir çalıştay yapılacak. Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı beyin pazardaki esnaftan çok etkilendiğini söyledi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA