Sırbistan'da Yeni Dönem

Sırbistan'da Sırp İlerleme Partisi'nin (SNS) lideri Aleksandar Vuçiç, başbakanlık görevini eski Başbakan İvitsa Daçiç'ten resmen devraldı.

Başbakanlık binasında düzenlenen törende konuşan Vuçiç, başbakanlık görevini bugün kadar yürüten Daçiç'e, görevini başarılı bir şekilde yerine getirmesinden dolayı teşekkür etti.
Yeni kabinede dışişleri bakanlığı görevini üstlenecek olan Daçiç'i önemli ve ciddi görevlerin beklediğini kaydeden Vuçiç, "İvitsa Daçiç protokolleri seven biridir, dolayısıyla yeni görevinde oldukça aktif olacak. Aslında biz bu göreve daha iyisini bulamazdık. Bu görevi de üstlenmesi benim fikrimdi" diye konuştu.

Daçiç de Sırbistan hükümetinin, ülkede gelecek nesillerin ihtiyacı olan önemli yol kateden bir hükümet olarak hatırlanmasını istediğini belirterek Sırbistan hükümetinin son dönemde yaptığı en başarılı çalışmalardan bir tanesinin "Sırbistan'ın dünyadaki imajının hızlı ve dinamik bir şekilde değiştirilmesi" olduğunu kaydetti.

"Sırbistan, uluslararası toplantılarda ve forumlarda sorunlu bir ülke olarak konuşulmadı, tam tersine çözüm bulma faktörü olarak değerlendirildi" diyen Daçiç, başbakanlık görevini yürütmeye başlayan Vuçiç'e başarılar diledi.
Sırbistan'da 17 Mart'ta düzenlenen erken parlamento seçimlerini, Aleksandar Vuçiç'in başında bulunduğu Sırp İlerleme Partisi (SNS) kazanmıştı.

Kaynak: AA