Nurtepe’de 1 Mayıs Öncesi Operasyon Açıklaması

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" öncesi çıkabilecek provokatif eylemleri engellemek için dün düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Nurtepe’de 1 Mayıs Öncesi Operasyon Açıklaması

Nurtepe’de sol bir terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda 2 kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile 1 tabanca ele geçirildi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken ele geçirilen silahlar incelenmek üzere Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

Operasyonla ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri koordinesinde 28.04.2014 tarihinde il genelinde yapılan çalışmalar neticesinde, eylem arayışları içerisinde olan sol bir terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, örgüte ait malzemeleri saklayan 4 şüpheli şahıs, 2 adet kalaşnikof marka 7.62 mm çapında otomatik tüfek, 1 adet Baretta marka 9 mm çaplı tabanca, 5 adet silahlara ait şarjör, 5 adet 7.62 mm çaplı fişek, 1 adet patlamaya hazır vaziyette uzaktan kumandalı, parça ve basınç etkili el yapımı bomba, 2 adet kar maskesi ile birlikte yakalanmıştır" denildi.

Öte yandan yapılan operasyon ve ele geçirilen silahlar polis kameralarına yansıdı.
Kaynak: İHA