Masidap’tan Mısır Halkı İçin Dua

Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) Manolya Meydanında düzenlediği basın açıklamasıyla Mısır’daki darbeci yönetim tarafından alınan idam kararları protesto edildi.

Masidap’tan Mısır Halkı İçin Dua

Manolya Meydanında toplanan onlarca Manisalı Mısırlı Müslümanlar için dua etti. MASİDAP adına basın açıklamasını okuyan Memur Sen Manisa İl Temsilcisi ve MASİDAP Dönem Sözcüsü Mehmet Emin Sofuoğlu, “Mısır’da darbe mahkemesi 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde iki hukuki karara imza attı. 529 darbe karşıtı eylemciden 37’sinin idamını nihai olarak onaylarken 492 sanığın çoğunun da cezalarını müebbet hapse çevirdi. Aynı mahkeme Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında idam kararı verdi. İnsanlığa ve hukuka aykırı bu kararları kınamak, Mısırlı mazlum kardeşlerimizin sesine ses katabilmek için tüm vicdan sahiplerini harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi

Dünyanın dört bir yanında yaşanan darbelerin antidemokratik yönetimlerin ve hukuksuzlukların Türkiye'deki demokrasinin önemini bir kez daha gösterdiğini kaydeden Sofuoğlu şunları söyledi:
"21. yüzyılın utanç vesikası olan başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin işkencelerin, katliamların idamların son bulması için de uluslararası kamuoyunu göreve davet ediyoruz."
Sofuoğlu açıklamasının sonunda, “Bir kez daha darbeleri, muhtıraları, operasyonları ve bütün antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz. Zalimler tarafından ezilen ve susturulmak istenen bütün masum ve mazlum insanların yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu’nun açıklamasının ardından Molla Şaban Camii Müezzini İbrahim Ethem Korkmaz tarafından Müslüman Mısır halkı için dua yapıldı.
Kaynak: İHA