Manisa'dan Kısa Kısa

Saruhanlı'da, dolunun, 6 bin 200 dekar ekili arazide zarara yol açtığı bildirildi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, gazetecilere açıklamasında, ilçede etkili olan dolunun ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün hasar tespit raporunu tamamladığını belirtti.

Buna göre, 4 bin 500 dekarlık zeytin, bin 200 dekarlık bağ, 500 dekar da buğday ekili arazide, yüzde 15 ila 35 arasında hasar tespit edildiğini kaydeden Okur, şöyle konuştu:
"Bu yıl ilçemizde, ikinci kez dolu afeti yaşandı. İki hafta önce de yine Halitpaşa Mahallesi'nde etkili olan dolu yağışında, 500'ü bağ, 200'ü buğday olmak üzere toplam 700 dekar arazide yüzde 20 ila 80 arasında hasar oluşmuştu. Tüm bunların yanında, bağlarda geçtiğimiz aylarda iki kez zirai don hadisesi meydana geldi. Üreticilerimiz, çok kötü bir yıl geçiriyor. Tarım sigortası yaptıranların zararları karşılanacak ancak sigortası olmayanlar için aynı şeyi söylemek çok zor. Üreticilerime büyük geçmiş olsun diliyorum.''
-Saruhanlı'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği
Saruhanlı'da, gelecek ay Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenleneceği bildirildi.

Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, gazetecilere açıklamasında, geçen yıl birincisi gerçekleştirilen şenliğin, bu yıl da önümüzdeki ay düzenleneceğini belirtti.

"Seksek, birdir bir, çelik çomak, körebe, bilye" gibi unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının, şenlikte çocuklarla buluşturulacağını kaydeden Kanyılmaz, "Eski oyunlarımızda, sosyalleşme, özgüven ve yardımlaşma var. Dolayısıyla çocuklarımızın, sanal dünyadan kurtularak gerçek dünya ile tanışmalarını sağlamamız gerekiyor. Bu nedenle şenlik düzenleyerek, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını çocuklara öğretmek istedik' diye konuştu.

-AFAD'tan yangın ve acil durum eğitimi
Saruhanlı Kaymakamlığı personeline, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) yangından korunma, yangının söndürülmesi, can ve mal kurtarma ile ilk yardım faaliyetleri ve diğer konularda eğitim verildiği bildirildi.

Kaymakam Kanyılmaz, olağanüstü durumlara dair önlemlerin olağan dönemde alınıp planlanması gerektiğini ifade ederek, alınabilecek basit bazı önlemlerin hayat kurtarabileceğine dikkati çekti.
-Sarıgöl'de yangın tatbikatı
Sarıgöl Yeni Sanayi'de, yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği çıkan yangına, itfaiye ekiplerince müdahale edildi, yaralılar da Sarıgöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Sarıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Karaduman, tatbikatın başarıyla tamamlandığını kaydetti.

Kaynak: AA