Btso Akademi Projesi Hayata Geçti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 16 makro projeden biri olan BTSO Akademi Projesi’nin de hayata geçtiğinin müjdesini verdi.

Btso Akademi Projesi Hayata Geçti
Burkay projeyle birlikte, firma çalışanlarının iş kapasitesini azami ölçüye çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

BTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

2023 yılında kişi başına düşen geliri 25 bin doları aşmış, refah düzeyi yükselmiş ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmiş bir ülke hedefi için hep birlikte çalıştıklarını kaydeden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Bu hedefi gerçekleştirebilmek için de kentimiz ve şirketlerimizde sürdürülebilir bir büyümeyi yakalamak zorundayız. 16 makro projemizden biri olan BTSO Akademi Projesi’ni de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üyelerimizin gelişimine katkı sağlamak, yeni ufuklar kazandırmak, iş hayatındaki başarılarına destek vermek ve profesyonel ölçülerde eğitim ve gelişim hizmetleri sağlamak için BTSO Akademi adını verdiğimiz eğitim ve gelişim platformunu oluşturduk. BTSO Akademide düzenlenecek eğitimler, BTSO üyelerine ve işletmelerdeki uzman çalışanlara yönelik oluyor. Eğitimler, iş dünyamızın ihtiyaçlarınıza uygun olarak ülkemizin önde gelen üniversiteleri ve profesyonel hizmet veren kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek” dedi.

Başkan Burkay, BTSO Akademi eğitimlerinden yararlanmak isteyen üyelerin odanın web sitesi üzerinden başvurularını yapabileceğini kaydetti.

TEKSTİL MÜKEMMELLİYET MERKEZİ’NE ONAY
Sektör konseylerinin Türkiye’deki oda ve borsalarda örnek olduğunu ifade eden Başkan Burkay, “Bu kapsamda Tekstil Konseyimizin çalışmalarının sonuç verdiğini görmekten gurur duyuyoruz. Tekstil Konseyimizin sektörün vizyonunu belirleyen adımlardan biri de Tekstil Mükemmelliyet Merkezi’dir. Biz de bu konuda BTSO olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve Tekstil Mükemmelliyet Merkezi projemizi hazırlayarak BEBKA’ya sunduk. Projemiz BEBKA’dan onaylandı. BTSO olarak BUTEKOM çatısı altındaki bu çok önemli projeye finans desteği sağlıyoruz. Nitelikli üretim ve katma değeri yüksek ihracat adına sektörümüz için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu

BAŞKAN BURKAY’DAN 2 PROJE MÜJDESİ
BTSO Başkanı Burkay, Enerji Verimliliği Merkezi Projesi ile BUTGEM’de nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla kurulması planlanan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi projesinin de BEBKA’dan mali destek almaya hak kazandığını söyledi.

Başkan Burkay, Enerji Verimliliği Merkezi’nin 1 milyon 250 bin TL bütçeyle hayata geçirileceğini sözlerine ekledi. İbrahim Burkay, Bursa’daki KOBİ’lerde enerji verimliliği bilincini artırmak için önümüzdeki hafta KOSGEB ve Fransız Kalkınma Ajansıyla bir proje daha başlatacaklarını da dile getirdi.

BTSO ÜYELERİNE AVANTAJLI KREDİ
Başkan İbrahim Burkay, 2006 yılından bu yana BTSO’nun Halkbank ile yaptığı anlaşmayla yaklaşık 6 bin üyeye yönelik 235 milyon TL tutarında ucuz ve avantajlı finansman desteği temin edildiğini hatırlatarak, 1 Mayıs 2014 tarihinden itibaren yapılan sözleşmenin yenileneceğini ifade etti.

Burkay, “Küresel Fuar Acentesi’nden yararlanan üyelerimizin KOSGEB’ten alacaklarını vadesini beklemeden Halk Bankası’ndan temin edebilecekleri avantajlı bir finansman programı oluşturduğumuzu müjdelemek istiyorum” diye konuştu.

BTSO Meclisi'nde Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne 25 yeni polis aracı hibe edileceği de açıklandı

Kaynak: İHA