Başkan Asya’dan Kurtuluş Mesajı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş’un düşman işgalinden kurtarılışının 97’inci yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Asya’dan Kurtuluş Mesajı

Belediye Başkanı Feyat Asya, 30 Nisan Muş’un düşman işgalinden kurtarılışının 97’inci yıldönümü dolayısı yayınladığı mesajında, Türkiye halklarının tarihin her döneminde ilerleme kaydettiğini söyledi.

Asya, “Tarihimizdeki zaferler bir bütün olarak birbirinin devamıdır. Türkiye halkları tarihinin her devrinde kahramanlık destanları yazarak, kendine yurt ve vatan edinmiştir. Bugün Anadolu’nun kapılarının Türkiye halklarına ve İslamiyet’e açılmasına vesile olan tarihle yaşıt ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Mesajında Malazgirt Zaferi’ne de değinen Asya, “Gücünü maneviyatından alan milletimiz, tarih boyunca eşsiz zaferler kazanarak, Anadolu’nun Türkiye halklarından başka bir millette vatan olmayacağını sayısız kez ispat etmiştir. 1071 yılındaki Malazgirt Savaşı ile Anadolu'ya açılan ilk kapımız olan Muş, 16 Şubat 1916'da Anadolu'ya kuzeydoğu yönünden saldıran Rus birlikleri tarafından işgale uğramıştır. İşgal sırasında ağır katliamlara maruz kalan Muş, Anadolu'da istiklal mücadelesi başlamadan önce 30 Nisan 1918 tarihinde yeniden Anadolu topraklarına katılmıştır. 97 yıl önce başlayan kahramanlığımız, tarih boyunca diğer milletlere örnek olurken, günümüzde ise yapılan çalışmalar ile gerek ülkemiz gerekse ilimiz, hak ettiği konuma kavuşmuştur. Hükümetimizin başlatmış olduğu Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ile 2023’te farklı bir Türkiye olma vizyonu gibi çalışmalarla ilimizde ve ülkemizde her gün yeni bir takım çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalarla vatandaşlarımızın huzur ve refahı artmış, başta ilimiz olmak üzere bölgemiz yatırım konusunda cazip hale gelmiştir. Dünyanın 16. ve Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi olan ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler başta ilimiz olmak üzere bölgemizde de etkisini göstermektedir. Hükümetimizin bölgemiz ve ilimiz için çıkarmış olduğu ekonomik teşvikler, halkımızın refah seviyesini yükseltmiş ve ilimizde ciddi yatırımlar yapılmasına ön ayak olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutluyor, şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anarken, içerisinde bulunduğumuz üç ayların dinimiz, devletimiz, milletimiz ve bütün insanlık için her türlü barışa, huzura ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA