'25'inci Bandırma Uluslararası Kuş Cenneti Kütür ve Turizm Festivali'

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, bu yıl 25'incisi düzenlenecek "Bandırma Uluslararası Kuş Cenneti Kütür ve Turizm Festivali"nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini söyledi.

Onur, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin 5-8 Haziran tarihlerinde yapılacağını belirtti.

Festivale hazırlık için çok az bir zaman kaldığını ifade eden Onur, "Zengin bir program hazırlıyoruz. Bu yılki festivalimize yurt dışından da konuk sanatçılar davet edilecek. Festivalimiz kutlamalarının bir bölümünü bu yıl Aksakal ve Edincik mahallelerimize de yayacağız. Festivalimizde yine paneller, söyleşiler, konserler, tiyatrolar yer alacak" dedi.

Etkinlikler kapsamında doğa yürüyüşleri gerçekleştirilip sergiler açılacağını ve sanatçıların konserler vereceğini anlatan Onur, şöyle konuştu:
"Gökhan Türkmen, İrem Derici, Mehmet Erdem, Rafet El Roman ve Ezo gibi isimler festivalde sahne alacak. Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin ikilisi şiir sunumu yapacak. Sunay Akın söyleşisi gerçekleşecek. Sadri Alışık Tiyatrosu, çocuklar ve yetişkinler için oyunlar sahneleyecek. Yine Ankara Sanat Tiyatrosu (AST), perdelerini Bandırmalılar için açacak. Çok ünlü bir Kafkas halk oyunları ekibi Bandırma'ya gelecek. CHP Milletvekilleri Şafak Pavey ve Melda Onur, 'Çevre ve İnsan' konulu panelde konuşacak. Festival kapsamında, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı 'Hukuk Devleti ve Demokrasi' konulu bir panel daha Bandırmalılarla buluşacak. CHP İstanbul Milletvekili, Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay, Haydar Akar ve eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar da bir başka panelin konuşmacısı olacaklar. 8 Haziran'da ayrıca, Banvit A.Ş'nin geleneksel 'Uçurtma Şenliği' düzenlenecek."
Onur, festivalden bir hafta önce de Cumhuriyet alanındaki ikinci sahnede çeşitli etkinlikler gerçekleşeceğini kaydetti.

Kaynak: AA