Yapımı Planlanan Termik Santraller

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Muş Şube Başkanlığı, ülkede bazı noktalarda kurulması planlanan termik santralleri protesto etti.

Belediye Meydanında düzenlenen basın açıklamasını okuyan TEMA üyesi Ferhat Aslan, yapılan termik santrallerin, insanları daha fazla hasta ettiğini ve toprakları daha verimsiz hale getirdiğini söyledi.

Santrallerin iklim üzerinde de etkisi olduğunu ifade eden Aslan, şöyle konuştu:
"Nefes alma hakkımız için termikten vazgeçin. İnsan türünün kömür, petrol gibi fosil yakıtlara olan bağımlılığı yüzünden, aldığımız her nefeste bizden önce bu dünyada yaşamış hiçbir canlının solumadığı kadar çok karbondioksiti soluyoruz. Termik santrallerden çıkan küller, rüzgarın etkisiyle kilometrelerce uzağa yayılarak topraklarımızı, sağlığımızı tehdit ediyor. Biz insanız. Topraksız, susuz, havasız yaşayamayız. Ancak şu an yapılan enerji projeleri havamıza, suyumuza, toprağımıza geri dönülemez zararlar veriyor. Bu santraller, geleceğimizi küle çevirmeden, bu topraklarda yaşayan herkesi hasta etmeden, termik santral projelerinden vazgeçin diyoruz."
Kaynak: AA