'Kalbim Rumeli'de Kaldı' Fuarın Gözdesiydi

Eğitimci-Yazar Firdevs Tunçay, ikinci baskısı Say Yayıncılık'tan çıkan "Kalbim Rumeli'de Kaldı" adlı kitabı ile 19. TÜYAP İzmir Kitap Fuarı'ndaydı.

'Kalbim Rumeli'de Kaldı' Fuarın Gözdesiydi
Mübadil bir ailenin kızı olan Firdevs Tunçay, "Ekin Yazın Dostları İzmir Grubu", "Edebiyatçılar Derneği" ve "Say Yayıncılık" standlarında gerçekleşen etkinliklerde, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Rumeli'de kalan kalbini açıp okurları için imzalayan Firdevs Tunçay, gösterilen ilgiden dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirirken "Gönlümde İzmir Kitap Fuarı'nın diğer kitap fuarlarından ayrı bir yeri vardır. Çünkü İzmir, mübadillerin yoğun olarak yaşadığı bir kenttir. Yunanistan'dan Türkiye'ye zorunlu olarak göç eden mübadiller, yerinden edilmişliğin hüznünü ve toprağından koparılmanın acısını da yaşadılar. Mübadil çocukları ve torunlarının yanında aile geçmişlerinde Mübadele'yi yaşamamış olanların da kitabıma ilgi gösterdiklerini gördüm. Kentin geçmişini merak eden, okuyan ve okuduklarını paylaşan İzmirlileri görmek, beni çok mutlu etti. Mübadiller adına umudum çoğaldı" dedi.

Eğitimci-Yazar Tunçay, Kalbum Rumeli'de Kaldı adlı kitabından, kökleri Yunanistan'ın Selanik Kenti'ne dayanan varlıklı ailesinin, mübadele ile Türkiye'ye gelerek Ödemiş'e yerleşmelerini ve hayatlarını zor şartlar altında idame ettirmelerini, büyüklerinden dinlediği anılarını görsel malzemelerle destekleyerek anlatıyor.
Kaynak: İHA