Bursa'ya 32 Yeni Ambulans

Bursa Sağlık Müdürlüğü'ne alınan 32 yeni ambulans törenle hizmete girdi.

Bursa'ya 32 Yeni Ambulans

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 15, Bursa Valiliği İl Özel İdaresi kaynaklarıyla temin edilen 17 olmak üzere toplam 32 ambulansın hizmete girmesi dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğü, bünyesine yeni kattığı 32 ambulansla araç yaş ortalamasını 2, sayısını ise 68’e yükseltti.

Devir teslim törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ve çok sayıda 112 personeli katıldı.

Akan, yaptığı konuşmada, “68 yeni ambulans ve yetişmiş insan gücüyle Türkiye’nin en önemli 112 acil servisi olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin en genç filosu bizde. Bugün 50 istasyonda görev yapıyoruz. İstasyon başına 54 bin vaka düşüyor. Bu rakam Türkiye ortalamasının altındadır. Bugün obez taşıyan ambulanslar, hasta taşıyan helikopterler ve uçak ambulanslarımız var. Bursa, 112 organizasyonu anlamında Türkiye’nin en önemli 112’lerinden birisidir. Araçlarımız 5-6 yaş civarındaydı. Bugün teslim aldığımız ambulanslarla filomuz 2 yaş altına indi” dedi.

Vali Münir Karaloğlu ise, “Türkiye, 112 acil sağlık hizmetiyle 1996 yılında tanışmış. 18 yıllık bir geçmişimiz var. Şu an 50 merkezimiz, 68 ambulansımız ve 800 personelimiz var. Bugün hizmete başlayacak 32 yeni ambulansla Bursa Türkiye’de en genç ambulans filosuna sahip il olacak. Bunu Ankara’daki arkadaşlar duymasın” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından 32 yeni ambulans göreve başladı.

Kaynak: İHA