Afyonkarahisar’da Termal Kaynakların Değeri Artmaya Devam Ediyor

Salutaris Termal Turizm Kompleksi Genel Koordinatörü ve İcra Kurulu Başkanı Ekrem Yüce, Afyonkarahisar’ın termal kaynaklar konusunda her geçen gün geliştiğini ve değiştiğini kaydederek, kentin termal de sadece Türkiye’ye değil dünyaya açılan kapı olacağını söyledi.

Afyonkarahisar’da Termal Kaynakların Değeri Artmaya Devam Ediyor

Afyonkarahisar Ömer-Gecek havzasında 85 milyon TL ile dünyanın sayılı termal tesisi yatırımlarından birisine imza atan Salutaris Termal Turizm Kompleksi, 1+1 örnek dairelerini basına tanıtarak açılışını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda açılışın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan ve Afyonkarahisar’ın termal kaynakları hakkında bilgiler veren Ekrem Yüce, kaynakların sadece tatil değil aynı zamanda şifa noktasında da bulunmaz değerlerden birisi olduğunu belirtti.

Afyonkarahisar’da termal konusundaki ilerlemenin görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade eden Yüce, termal turizmde ilerleyen dönemlerde Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli merkezinin Afyonkarahisar olacağını aktararak, “Afyonkarahisar’da müthiş bir ilerleme var. Afyonkarahisar’da bulunanlar ya da sürekli gidip gelenler bunu fark edemezler. Ama 2 veya 3 aylık dönemde gelenler de diyor ki, ‘Afyon değişiyor ve Avrupa şehri oluyor.’ buradaki insanların demokratik yapısı ile birlikte fevkalade özel ve güzel bir gelişme gösteriyor. Bunun daha da ileriye gideceğini düşünüyorum. Daha önceki konuşmalarımda ifade ettim. 2023 yılında Afyonkarahisar Türkiye’nin çok önemli bir metropolü ve şehri olacaktır. Bununla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile milletvekillerimiz, Valimiz ve Belediye Başkanımız hassas olduklarını biliyoruz” dedi.

“AFYONKARAHİSAR ÇOK DEĞERLİ TERMAL KAYNAKLARA SAHİP”
Afyonkarahisar’da meslek kollarının önemli derecede geliştiğinden bahseden Yüce, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Afyonkarahisar’da meslek kolu gelişmiş, ilerlemiş ve iyi bir noktaya gelmiş bulunmaktadır. Basın ve medya alanında da ileri ki yıllarda İstanbul’a dahil yön verebilecek bir alt yapısının burada olduğunu düşünüyorum. Çünkü İzmir’in, Antalya’nın ve bölgenin haberlerinin odaklanma merkezinin burası olması nedeniyle İstanbul’un dünyaya açılan o kapısında çok değerli bilgileri ve verilerin Afyonkarahisar’dan gideceğini kesinlikle söyleyebilirim. İş hayatı hızla ilerlemektedir. Afyonkarahisarlı iş adamları ve müteşebbisler olarak el ele vererek bunun daha iyi yerlere gideceğini düşünüyorum.”
Yüce, açıklamalarında mineral değerleri bakımında termal suyun önemini anlatarak, “Ancak su değerleri acısından bölgelerimizin kendi aralarında farklılıklar göstermektedir. Aynı zaman mineral değerler arasında da bölgelerde yine farklılık göstermektedir. Afyonkarahisar ilimizin dört veya beş tane bölgesinde farklı zenginliklerde mineral değerlere sahip termal alanlar bulunmaktadır. Bizim bulunduğumuz alan ise Ömer-Gecen havzasıdır. Dolayısıyla bu değerde ve bu kıymette böylesine rezerve ye sahip başka bir il gözükmemektedir. Başka illerde alt seviyede su bulunduğunu biliyoruz. Bununda termal üzerine yatırımın beşiği ve bu işin baba ocağı da Afyonkarahisar dır” diye konuştu.

"DOKTORLAR TAVSİYE EDİYOR"
Dünyanın termal ve turizm konusunda bayrağını taşıyacak kentin Afyonkarahisar olduğunu kaydeden Yüce, şöyle devam etti:
“Buradaki termal suyun sağlığa vermiş olduğu desteğin başka bir suyun bu kadar üst derecede vereceğini düşünmüyorum. Afyonkarahisar termal suyu birçok rahatsızlığa iyi geldiği gibi rahatlatıcı bir özelliğe de sahiptir. Afyonkarahisar’daki termal sularımızı destek ve tedavi için kullanılmasını doktorlarımızda tavsiye ediyorlar. Böylesine değerli bir suyun 8 veya 10 yatırımla kalacağını asla düşünemeyiz. Bunun ileri ki tarihlerde yüzleri veya iki yüzleri bulacağını hatta 2023 yılında 500’e yakın tesisin olduğunu hep birlikte ömrümüz olursa göreceğiz. Dolayısıyla termal de sadece Türkiye’nin bayrağı değil, termal de dünyanın bayrağı olabilecek bir il Afyonkarahisar’ın olacağından eminim.”
Yüce, Afyonkarahisar’ın Türkiye’de termal konusunda çok iyi bilinen bir bölge olduğunu, ancak dünyada özellikle de Avrupa’da daha fazla tanıtımının yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Açılışın ardından daireler hak sahibi ve basın mensuplarına tanıtıldı.
Kaynak: İHA