Abd Askerleri Tatbikat İçin Estonya’ya Geldi

ABD ordusuna bağlı 173. Muharebe Timi Piyade Taburu, Estonya ordusu askerleriyle ortak eğitim tatbikatı yürütmek üzere Estonya’ya geldi.


Estonya’nın batısında bulunan Amari Hava Üssü’ne gelen yaklaşık 150 asker, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ve ABD’nin Estonya Büyükelçisi Jeffrey Levine’in de katıldığı askeri törenle karşılandı. Törende konuşan Estonya Cumhurbaşkanı Ilves, “Transatlantik bağ Estonyalıların basit gördüğü bir şey değil. Aksine, bunu güvenliksiz bir dünyada güvenliğin çok önemli bir unsuru olarak görüyoruz. Bu yüzden müttefik askerleri burada görmekten dolayı minnet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Estonya Büyükelçisi Levine ise, “Askerlerin buraya gönderilmesinin, bu sınırlara çok yakın olarak yaşanan krize verilen ilk cevap olduğunu düşünüyorum. Krizin gidişatı, NATO’nun da bir sonraki adımını belirleyecektir” dedi

Estonya’ya gelen ABD askerleri, ülkenin kuzeybatısında yer alan ve Baltık Denizi’ne kıyısı bulunan Paldiski kentinde konuşlanacak. Geçtiğimiz hafta içerisinde 450 asker de, ABD’nin NATO müttefikleri ve ortaklarının güvenliğini sağlamak amacıyla bu bölgedeki varlığını arttırma kararı almasının ardından Letonya, Litvanya ve Polonya’ya gelmişti.
Kaynak: İHA