Tekirdağ Sağlık İçin Yürüdü

Tekirdağ'da Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' etkinliği gerçekleştirildi.

Tekirdağ Sağlık İçin Yürüdü

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obezite ve fiziksel hareketliliğe dikkat çekmek amacı ile 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' düzenlendi.

Tekirdağ sahil dolgu alanda yapılan sağlıklı yaşam yürüyüşü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri sağlık için yürüdü.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Akdağ, sağlıklı hayat sürdürebilmek için haftada en az 2 kere yürüyüş yapılması gerektiğini ifade ederek,"Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun illerdeki yapılanması olan Halk Sağlığı Müdürlükleri’nin işbirliği ile tüm Türkiye’de yürüyüşler düzenleniyor. Amacımız fiziksel hareketsizliğe dikkat çekip fiziksel hareketliliği artıracak aktiviteler düzenlemek. Özellikle de burada her yürüyüşte bir konu belirliyoruz. Bu ay ki konumuzda belediyeler ve belediyecilerle yürüyoruz. Belediyelerle olan işbirliğimiz devam etmeli ve onlarla birlikte her yerde fiziksel hareketlilik yapılabilecek alanların yaygınlaşmasını sağlamalıyız. Böylelikle Türkiye’de obezitenin olmamasını sağlayacağız. Fiziksel hareketsizlik ve obezitenin getirdiği kanser, şeker gibi hastalıklardan da korunmuş olacağız. Herkesi hareket etmeye davet ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA