'Patnos Okuyor' Kampanyası

Patnos'ta başlatılan "Patnos Okuyor" kampanyası büyük ilgi gördü.

Daha önce kapalı mekanlarda başlatılan kampanya bu sefer şehrin en kalabalık ve trafiğe kapalı olan Menderes Caddesi'nde devam etti.
Kampanyayı başlatan öğretmen Zafer Çarboğa, "Amacımız kitap okumayı artırmak ve vatandaşlarımıza kitap okuma sevgisini aşılamak. Bugün baktığımızda bu kampanyamız halk ve öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanmış. Bu ilgi bizleri mutlu ediyor" dedi.

Kampanyaya destek veren ve yürtülmesinde emeği geçen öğretmen Davut Dönmez ise "Başlatmış olduğumuz bu kampanyayı ilk olarak kapalı mekanlarda yapmıştık. Katılımın fazla olduğunu ve kapalı alanların yetersiz olduğunu gördüğümüzde bu sefer dışarıda bir mekanda yapmaya karar verdik. İlçemizin en işlek mekanı Menderes Caddesi'nde yapmayı uygun bulduk. Şu an ilçemizde öğrenciler, öğretmenler ve esnafın katılımını görünce yaptığımız işin faydasını bir daha görmüş olduk. İnşallah bundan sonraki kampanyamız daha büyük alanda olacak ve bunun altyapısını hazırlıyoruz" diye konuştu.

Kampanyada okunan kitapların "Kitap Kumbarası" kampanyası aracılığıyla kütüphaneleri olmayan okullara bağışlandığı belirtildi.
Kaynak: AA