Fransa'daki Suriyeli Mülteciler

Fransa'daki Yeşil Parti, ülkeye gelen ve kötü koşularda yaşayan Suriyeli mültecilere gerekli yardımların yapılmamasını gerekçe göstererek hükümeti eleştirdi.

Yeşil Parti yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Paris yakınlarındaki Saint-Ouen banliyösünde kamp kuran ve sayıları 200'ü bulan mültecilerin koşullarının kötülüğünü dikkati çekerek, hükümetin derhal bu mültecilerin yaşam koşullarını düzeltmesini istedi.
Partiden yapılan yazılı açıklamada, ''Kamp kuran mülteciler insan haysiyet ve onuruna yakışmayan bir durumda yaşıyorlar. Mülteciler bölgede yaşayan ve faaliyet gösteren kişi ve kurumların desteğiyle yaşamlarını sürdürüyor. Ancak bu yeterli değil ve devletin yapacağı yardımın yerini kesinlikle tutamaz. Hükümetin derhal duruma müdahale ederek acil yardım tesislerini bu mülteciler için hizmete sokması ve yine bu kişilerin, mülteci başvuruları sonuçlanana kadar sokakta barınmaktan kurtarması gerekir'' ifadesi kullanıldı.
Uluslararası Af Örgütü, Suriyeli mültecilere yardım konusunda verdikleri sözler ve yaptıkları icraatlar arasında dev uçurumlar oluştuğu gerekçesiyle Fransa ve İngiltere'ye sert eleştirilerde bulunmuştu.
Kaynak: AA