Eğitim-bir-sen Üniversite Üyeleriyle Buluştu

Eğitim-Bir-Sen Kayseri şubesi üniversite üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi'ndeki toplantıya Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Yağcı, şube başkanı Aydın Kalkan, yönetim kurulu üyeleri, sendika ilçe temsilcileri, Erciyes Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Kalkan, sendikaların önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, ''Memur sendikacılığı ülkemizde henüz istenilen seviyeye ulaşmamıştır. Özellikle üniversite çalışanları arasında sendika üye oranları çok düşüktür. Bu alanda gelişmek için yoğun bir çaba sarf etmekteyiz. 15 Mayıs mutabakatına kadar üye sayılarımızı artırmak için çalışmalarımızı artırmalıyız'' dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Yağcı ise sendikacılığın el ele ve kol kola verilerek mücadele edilmesi gereken bir alan olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Sendikacılık tek başına ya da birkaç kişinin yürütebileceği bir alan değildir. Dertleri, sıkıntıları ve problemleri çalışanların sorunlarını çözmek değil de memlekette kaos çıkarmak olanlar, 1 Mayıs'ta yine ortalığı karıştırmaya çalışmaktadırlar. Onlar da artık bul alanda yalnız olmadıklarını anlamalıdırlar. Artık alanda bizim de olduğumuzu kabul etmek zorundadırlar. Bizim derdimiz, çalışanların sorunlarını çözmek olduğu için 1Mayıs'ta herhangi bir alan şartı ileri sürmüyoruz. Geçen yıl Çanakkale'de 1 Mayıs'ı gerçekleştirmiştik, bu sene ise, çözüm sürecine katkımız olsun istedik ve Diyarbakır'ı tercih ettik.''
Kaynak: AA